Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.03.2016 09:00

Novej výstavbe rodinných domov vo Svidníku musí ustúpiť viac ako 200 drevín


Výstavba odkrojí z koloritu Svidníka 200 stromov. (Foto: slovakia.travel)


Mesto Svidník povolilo výrub 203 drevín na ploche, na ktorej sa realizuje individuálna bytová výstavba.


V prvej etape vzniklo v novej lokalite 25 nových domov. V súčasnosti prebieha druhá etapa, kde po výrube drevín bude stavebník pokračovať v budovaní inžinierskych sietí. Už teraz je záujem o výstavbou ďalších 14 rodinných domov. Ako uviedol investor, výstavba bude následne pokračovať podľa záujmu občanov. Plánovaných je 25 nových rodinných domov. Hovorkyňa informovala, že výrub stromov musia stihnúť do konca vegetačného pokoja, ktorý sa končí 31. marca.

Úbytok zelene v meste bude radnica kompenzovať novou výsadbou stromov. Mesto ju plánuje zrealizovať na Festivalovej ulici, kde bude aleja hrabov. V tejto časti mesta, kde pribudnú nové bytovky, vznikne nový priestor na oddych a relax. Podľa Tchirovej mesto prikladá veľkú dôležitosť podpore bývania. Nedávno sa podarilo odovzdať do užívania zrekonštruovanú ubytovňu na Ulici sovietskych hrdinov. V súčasnosti je pred odovzdaním novopostavená bytovka s 33 bytmi na Karpatskej ulici. Do konca roka budú dokončené aj dve bytovky nižšieho štandardu na Festivalovej ulici. 

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Krupina nevie zastaviť výstavbu betonárne
Takmer 250 obyvateľov Krupiny sa v máji podpísalo pod petíciu proti výstavbe betonárne v areáli bývalého podniku Osivo na Ulici Osloboditeľov.
viac
22.06.2016
Výťažok z Ekofestu pôjde tento rok na výsadbu stromov
Výťažok deviateho ročníka environmentálneho benefičného festivalu Ekofest v Trnave bude venovaný na výsadbu nového lesoparku za Kamenným mlynom.
viac
25.05.2021
Projekt vybudovania Vážskej cyklodopravnej trasy má v župe stále zelenú
Na popredných priečkach priorít Žilinského samosprávneho kraja dlhodobo figuruje rozvoj cyklodopravy v kraji. Jej potenciál pritom župa nevidí iba v rozšírení ponuky cestovného ruchu, ale čoraz viac si uvedomuje aj význam bezpečnej prepravy na bicykloch pri dochádzaní do práce či školy.
viac
21.07.2021
Mesto Snina chce stavať aktívny bytový dom
Mesto Snina chce na mieste bývalého "Titaniku" stavať energeticky nulový bytový dom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %