Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
18.06.2018 08:40

Novinkou bratislavských korunovácií bude detský korunovačný sprievod


Ilustračná snímka bratislava.sk


Aj tento rok bude hlavné mesto organizovať jedno z najtradičnejších podujatí – Bratislavské korunovačné dni. Tohtoročnou novinkou je detský korunovačný sprievod, do ktorého sa môžu deti zapojiť a aspoň na jeden deň sa stať princeznou či princom.


Stačí keď si prinesú vlastný kostým, prípadne si ho v deň korunovácií priamo na mieste vyrobia. Do sprievodu je potrebné sa zapísať v deň detského korunovačného sprievodu, teda v piatok 22.júna.

 Bratislavské korunovačné dni sa budú konať od 22. júna do 29.júna 2018 a prinesú opäť pestrú paletu podujatí. Novinkou tohto ročníka bude Detský korunovačný sprievod so súťažou o najkrajší kostým. Zápis a pridelenie účastníckeho čísla sa bude konať na Rudnayovom námestí pri pamätníku A. Bernoláka o 15.15 hod v deň sprievodu. Účastníci dostanú odznak s účastníckym číslom v rôznych farebných kategóriách (6 - 9 rokov, 10 – 13 rokov). Ak záujemcovia nebudú mať vlastné kostýmy, môžu si ich vyrobiť priamo na nádvorí Starej radnice v deň sprievodu (piatok 22.6.) od 13.00 do 15.00 hod.

 „Cieľom detského korunovačného sprievodu je vytvorenie aktivity pre deti, ktoré budú môcť svojim vkladom spestriť korunovácie a zapojiť sa do tejto historickej tradície, ktorú tu máme už takmer 300 rokov. Verím, že to deti využijú a aspoň na jeden deň si vyskúšajú aké by to bolo byť princom či princeznou. Bratislava má krásnu históriu, preto budem rada, že si aj takýmto spôsobom môžeme uctievať a zachovávať naše kultúrno-historické dedičstvo,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

 Samotný detský korunovačný sprievod sa začne o 16.30 hod v Dóme sv. Martina. Odtiaľ sa pôjde rôznymi zastávkami až po nádvorie Starej radnice, kde sa uskutoční korunovácia s výkladom a odovzdanie cien za najlepšie kostýmy.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
V piatok začnú v Bratislave obľúbené Svätomartinské dni
Svätomartinské dni, ktoré spájajú staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína, sa budú konať od piatka 10. novembra do nedele 12. novembra na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.
viac
24.06.2019
Korunovačné slávnosti priblížili panovníčku Máriu Ludoviku
Organizátor slávností - občianske združenie Korunovačná Bratislava pripravil aj 17. ročník tohto podujatia ako verejné zhromaždenie. Chcelo tým vyjadriť svoj nesúhlas s vedením hlavného mesta SR.
viac
15.07.2022
Hlavné mesto si opäť pripomenie svoju korunovačnú minulosť
Hlavné mesto si opäť pripomenie svoju korunovačnú minulosť. Obyvateľom i návštevníkom ju priblížia Bratislavské korunovačné dni (29. – 31. 7.).
viac
30.07.2022
Bratislavské korunovačné dni
Na tri dni sa Bratislava vráti v čase a znova sa stane Prešporkom. V niekdajšom uhorskom hlavnom a korunovačnom meste znova ožije vznešená minulosť. Príďte sa potešiť neobyčajným zážitkom, ktorý nájdete len v metropole Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %