Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.12.2017 09:51

Novoročný ohňostroj v Žiline opäť poteší najmä tých najmenších


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Žilina pokračuje v tradícii a aj tento rok pripravuje Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený v pondelok 1. januára 2018 o 18. hod. zo strechy Mestského divadla Žilina. Takto si môžu ohňostroj užiť najmä malé deti. Vianočné trhy, stánky s občerstvením, budú otvorené až do utorka 2. januára.


Zmena termínu ohňostroja sa riešila v minulom roku najmä z dôvodu podnetov od občanov, ktorí mali záujem vidieť ohňostroj, ale hodina (polnoc) im nevyhovovala. Išlo nielen o rodičov malých detí, ale aj o starších ľudí. Preto bol zmenený ohňostroj zo Silvestrovského na Novoročný.

„Podnety sa týkali najmä neskorej hodiny – ľudia zvyčajne na polnočný prípitok počkajú doma v kruhu rodiny. Chceli sme teda vyjsť občanom v ústrety a umožniť sledovanie ohňostroja aj menším deťom či starším ľuďom. Minulý rok sa nám to osvedčilo, takže s touto tradíciou pokračujeme aj v ďalšom roku,“ uviedol primátor Igor Choma.

Mesto zároveň upozorňuje občanov, že na území mesta Žilina je zakázané používať pyrotechnické výrobky kategórie F2 a F3 s výnimkou Silvestra a Nového roka.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
22.12.2018
Silvestrovská svetelná šou rozžiari Bratislavu na prelome starého s novým rokom
Hlavné mesto aj tento rok privíta Nový rok polnočným ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou so scenériou dunajského nábrežia. Ohňostroj bude tradične odpálený z plavidla uprostred Dunaja s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa Na krásnom modrom Dunaji.
viac
19.10.2021
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je dôvodom aktuálna epidemická situácia a prognózy jej vývoja.
viac
21.10.2021
Staromestské trhy by sa mohli začať 26. novembra, budú však iné
Na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste by sa mohli tohtoročné vianočné trhy konať od 26. novembra do 23. decembra. Také sú plány mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %