Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.12.2018 09:38

Novozvolený primátor M. Meričko prebral vedenie mesta


Snímka zdroj: www.zemplincanonline.sk


Novozvolený humenský primátor Miloš Meričko, ktorého v tohtoročných voľbách podporovala široká koalícia strán, prebral na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí vedenie mesta od už bývalej primátorky Jany Vaľovej.


Spolu s novým primátorom zložili sľub všetci 24 poslanci, 11 z nich je nových. V radoch mestského parlamentu nastala aj generačná obmena. "Verím, že tá spolupráca bude dobrá a že sa budeme vedieť na prioritách pre naše mesto v najbližšom období dohodnúť," uviedol Meričko pre novinárov s tým, že sa s väčšinou z nich pozná.       

Kľúčové je preňho to, aby si urobili ekonomický a personálny audit. Pokračoval, že sú aj ďalšie veci, ktoré budú musieť do konca roka urýchlene riešiť. "Napríklad mestská hromadná doprava, ktorú zabezpečuje michalovská firma. Tá nemá podpísanú zmluvu na ďalší rok," povedal. Nevie tiež, v akom stave je rozpočet mesta. "Podľa informácií z mestského úradu sa na ňom nepracovalo," spomenul.       

S benefitmi pre Humenčanov chce pokračovať. Dúfa, že mestská pokladnica bude v dobrom stave. Okrem toho by chcel zrýchliť rozvoj mesta hlavne prostredníctvom eurofondov. Kľúčové budú pre udržanie obyvateľov v meste podľa Merička najmä pracovné miesta, investície či rozvoj bývania. V prípade zamestnanosti chce vychádzať v ústrety predovšetkým domácim podnikateľom a živnostníkom, ale aj iným investorom. Nový primátor uvažuje o tom, že by do Vianoc zvolal ešte jedno pracovné mestské zastupiteľstvo.      

 V Humennom zaevidovali takmer 47-percentnú volebnú účasť. Meričko získal 6912 hlasov. Jana Vaľová, ktorá zastávala post primátorky osem rokov, skončila na druhom mieste so 4391 hlasmi. Tretí bol Miroslav Porochnavý (525), po ňom Slavěna Vorobelová (255) a Miroslava Zajcevová (232). Na šiestom mieste skončil Vladimír Ragan (165), ďalší bol Peter Grundza (137) a Richard Žolna (43). Hlasy získali aj Peter Pipák (36) a Michal Paraska (14), ktorí sa kandidatúry pred voľbami verejne vzdali.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
Primátor P. Halabrín a poslanci zložili slávnostný sľub
Staronový primátor mesta Myjava Pavel Halabrín a 19 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V sobášnej sieni Mestského úradu Myjava slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.
viac
08.12.2018
Novozvolený primátor sa spolu s poslancami MsZ ujal funkcie
Novozvolený primátor Levoče Miroslav Vilkovský sa uplynulý štvrtok podvečer spolu s poslancami mestského zastupiteľstva ujal funkcie. „Najväčšou výzvou je zastavenie znižovania počtu obyvateľov.
viac
08.12.2018
Primátor a poslanci Sobraniec zložili na ustanovujúcom zastupiteľstve sľub
Staronový primátor Sobraniec Pavol Džurina (nezávislý) zložil spolu s mestskými poslancami na piatkovom zastupiteľstve sľub. Ujal sa tak opätovne vedenia samosprávy.
viac
10.12.2018
Primátor V. Zahorčák sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta
Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorého v tohtoročných komunálnych voľbách podporovali strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Strana zelených Slovenska, sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta. Spolu so všetkými zvolenými poslancami zložil na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve sľub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %