Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.11.2016 05:22

Novú telocvičňu vybudovali zastrešením átria


Otvorenie novej telocvične.


Telocvičňu koncom októbra slávnostne otvoril starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Dušan Pekár.


Žiaci ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej 16 v Bratislave sa tešia z novej telocvične. „S nápadom na zastrešenie átria a vytvorením ďalšej telocvične prišiel riaditeľ školy, ktorú navštevuje približne 750 žiakov a ďalší priestor na cvičenie sa im zíde. Teší ma, že sa podarilo tieto práce dotiahnuť do úspešného konca,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. V novej telocvični môžu žiaci cvičiť a hrať kolektívne športy okrem loptových. Do zastrešenia átria a vytvorenia novej telocvične investovala mestská časť viac ako 150 000 eur.

Vynovených telocviční sa čoskoro dočkajú aj ďalšie dve školy v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Ružinov, a to ZŠ Medzilaborecká a ZŠ Vrútocká, na ktorých už prebiehajú rekonštrukčné práce. „Starý, zničený a miestami aj zvlnený povrch nahradí nová palubovka. Deti tak budú mať lepšie podmienky pre svoj športový rozvoj,“ uviedol starosta. Mestská časť získala na tieto rozvojové projekty, výmenu športových povrchov v telocvičniach,  finančné prostriedky z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR spolu v sume 54 000 eur. Do rekonštrukčných prác investuje aj Ružinov 17 000 eur zo svojho rozpočtu.

Autor: (mš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
20.05.2022
Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na ZŠ Komenského takmer za 2 mil. eur
Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %