Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.10.2018 11:45

Nový chodník zvýši bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov obce Veľké Dravce


Ilustračná snímka TASR


Bezpečnosť obyvateľov i návštevníkov obce Veľké Dravce v okrese Lučenec má zvýšiť nový chodník, ktorý samospráva postavila na ulici smerom do susednej dediny Husiná. Podľa slov starostky Viery Rubintovej chodník vznikol na ulici, kde je veľká premávka nákladných áut.


       "Dĺžka nového chodníka je 230 metrov a má nadväznosť na náučný chodník, ktorý z obce vedie smerom na vrch Veľký Bučeň. Museli sme však dorábať aj oporný múr, lebo projekt neriešil svahovitosť terénu na konci chodníka," uviedla starostka a dodala, že na výstavbu získali od štátu vo forme nenávratného finančného príspevku približne 96.000 eur. Zvyšné náklady na tento múr vo výške zhruba 24.000 eur uhradia z vlastných prostriedkov.       

Ďalšou plánovanou investíciou do cestnej infraštruktúry v obci má byť podľa nej vybudovanie nového chodníka a povrchu takzvanej novej ulice. "Zatiaľ to ešte nemáme projekčne podchytené, ale určite to chceme v budúcnosti riešiť. Zrejme však až po vybudovaní vodovodu, na ktorý už máme prísľub," zakončila Rubintová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
V Pieninách vznikne Náučný chodník horských záchranárov
V Pieninách pribudne nový náučný chodník, ktorý turistom napovie, ako sa bezpečne pohybovať v horskom prostredí. Chodník totiž budujú tamojší dobrovoľní horskí záchranári.
viac
07.05.2020
Vyrúbanú alej pri ceste do obce má nahradiť nová aj s chodníkom
Niekoľko desaťročí starú topoľovú alej pri ceste vedúcej do obce Čerenčany v okrese Rimavská Sobota, ktorú správca komunikácie pre zlý stav stromov vyrúbal, by mala nahradiť nová aj s chodníkom. Informovala o tom starostka Zuzana Študencová.
viac
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
12.10.2021
Nový náučný chodník v N. Tatrách pripomína históriu baníckej osady Magurka
Históriu baníckej osady Magurka v Ľupčianskej doline v Nízkych Tatrách pripomína nový náučný chodník, ktorý otvorili začiatkom októbra. Tvorí ho 11 tabúľ umiestnených na 8,4 kilometra dlhom okruhu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %