Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.05.2017 06:00

Nový cyklistický portál ponúka 1120 kilometrov cyklotrás


Snímka zdroj: (nr.cykloportal.sk).


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) spustil do prevádzky nový internetový portál, ktorý obsahuje všetky trasy, ktoré pri turistike a športovaní môžu využívať cyklisti.


Ako uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová, webová stránka nr.cykloportal.sk obsahuje cyklotrasy s celkovou dĺžkou 1120 kilometrov.      

Na internete si tak užívatelia môžu nájsť množstvo trás, ktoré sú farebne rozdelené a umožňujú ich detailné preštudovanie i stiahnutie do počítača. Praktickým doplnkom sú aj trasy na území okresných miest a GPS súradnice.      

Sprievodca po najatraktívnejších trasách kraja s názvom CykloRegionNitra prevedie krajom aj menej skúsených cyklistov. „Na výber ponúka päť trás s kompletnou navigáciou, fotogalériou, výškovým profilom trasy a mapou. CykloRegionNitra spolu s cyklomapou budú v krátkom čas k dispozícii v informačných centrách v kraji,“ uviedla Prekopová.      

Ako pripomenula, cyklisti sa môžu zapojiť aj do Geofanu, teda do geolokačnej hry, ktorá im pomôže vďaka virtuálnemu sprievodcovi spoznať osem miest v Nitrianskom kraji. „Prostredníctvom tejto hry môže jej účastníkom rozpovedať svoje príbehy knieža Pribina, mních Svorad, generál Klapka a ďalšie významné postavy našich dejín. Úlohou účastníka hry je stiahnuť si zadarmo aplikáciu do smartfónu a môže objavovať nepoznané. Celkovo je na území kraja aktuálne k dispozícii osem hier. Štyri v Nitre, dve v Komárne, jedna v Bojnej a jedna v Leviciach,“ doplnila Prekopová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
25.04.2017
NSK uspokojí všetkých žiadateľov o dotácie na šport a kultúru
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil v tomto roku na podporu kultúry a športu viac ako 1,6 milióna eur. Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) budú financie z rozpočtu NSK rozdelené podľa počtu obyvateľov v jednotlivých volebných obvodoch.
viac
31.05.2017
Na severnom Spiši a v Pieninách pribúdajú špeciálne horské cyklotrasy
Na severnom Spiši a v Pieninách majú milovníci horskej cyklistiky k dispozícii aj takzvané singletraily. V regióne sa nachádzajú za Ľubovnianskym hradom a pri obci Lechnica v okrese Kežmarok.
viac
28.05.2020
Tvrdošín s poľským Kościeliskom prepojí cykloturistický chodník
Rozvoj cestovného ruchu na slovensko-poľskom pohraničí má zabezpečiť cykloturistický chodník, ktorý stavajú medzi Tvrdošínom a Kościeliskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %