Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.02.2017 11:27

Nový investor by mal v obci Mýtna vytvoriť okolo 40 pracovných miest


Snímka zdroj: (tasr).


Okolo 30 až 40 pracovných miest má v Mýtnej v okrese Lučenec vytvoriť nový investor, spoločnosť Swietelsky z Rakúska. Potvrdil to starosta Pavel Greksa, podľa ktorého sa firma stane najväčším zamestnávateľom v obci.


„Investor tu plánuje vybudovať podnik na výrobu asfaltových zmesí, ktorý bude v priestoroch našej priemyselnej zóny,“ uviedol starosta s tým, že firma si hľadala pôsobisko vo viacerých obciach regiónov Gemer a Novohrad. „Nakoniec sa však rozhodli pre Mýtnu, keďže tu našli vhodné podmienky a podľa ich vlastného vyjadrenia sa im páčil aj náš prístup,“ dodal Greksa.      

Samospráva s investorom rokovala približne pol roka. „Snažili sme sa mu čo najviac pomôcť a v súčasnosti preňho zabezpečujeme vybudovanie plynovej prípojky, keďže výroba bude energeticky náročná,“ priblížil starosta a doplnil, že pri príprave pozemku a inžinierskych sietí nájdu prácu miestni občania.      

Ako ďalej povedal, pre Mýtnu je príchod investora veľmi významný, keďže doteraz o ich región nemali príliš veľký záujem. „Myslím si, že túto investíciu už nič neohrozí. Rakúsky majiteľ firmy ju už odsúhlasil a v súčasnosti sa pripravujú príslušné zmluvy, ako aj iná nevyhnutná dokumentácia,“ načrtol Greksa. Ak všetko prebehne bez problémov, koncom aktuálneho roka by už podľa neho mohla byť spustená výroba.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2017
Starosta Mýtnej P. Greksa sa na protest vzdá funkcie
Starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa sa ku koncu aktuálneho roka vzdá svojej funkcie. Ako uviedol, dôvodom je spochybnenie výstavby ďalších úsekov rýchlostnej cesty R2 v smere od Kriváňa na Košice, za ktoré ako aktivista bojuje už vyše desať rokov.
viac
01.03.2018
P. Greksa: List starostov o nespokojnosti s prípravou R2 je prekvapujúci
Za prekvapujúci krok považuje starosta Mýtnej v okrese Lučenec a vedúci pracovnej skupiny pre výstavbu R2 Stred Pavel Greksa otvorený list 85 primátorov a starostov Gemera a Malohontu premiérovi Robertovi Ficovi.
viac
22.03.2018
Rozvoj regiónu Gemera a Malohontu sa bez kvalitných komunikácií nepohne vpred
V Rimavskej Sobote sa 8. februára uskutočnil snem Regionálneho združenia miest a obcí Gemera a Malohontu. Združenie miest a obcí Slovenska na rokovaní zastupoval podpredseda ZMOS a predseda Komory obcí Ľubomír Lõrincz.
viac
21.07.2020
Sociálny podnik v Raslaviciach funguje už päť rokov
Obecný podnik v Raslaviciach, okres Bardejov, ktorý funguje na parametroch sociálneho podnikania, zamestnáva ľudí už päť rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %