Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.09.2019 06:35

NRSR: Slováci nebudú môcť voliť na zastupiteľských úradoch SR v zahraničí


Ilustračná snímka, zdroj: techbyte.sk


Občania žijúci v zahraničí nebudú môcť voliť na zastupiteľských a konzulárnych úradoch SR v zahraničí. Poslanci parlamentu v utorok neschválili novelu zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorú navrhovala opozičná SaS.


Poslanci navrhovali, aby mohli Slováci v zahraničí hlasovať vo voľbách do národnej rady, do Európskeho parlamentu, v prezidentských voľbách, v ľudovom hlasovaní o odvolaní prezidenta aj v referende.       

Právna norma mala tiež umožniť, aby pri voľbe poštou mohli zaslať zásielku na ktorýkoľvek zastupiteľský úrad SR v zahraničí s tým, že zastupiteľský úrad zozbierané zásielky doručí Ministerstvu vnútra SR, ktoré ich následne rozdistribuuje obciam.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Trstená si bude nového primátora voliť 8. apríla, voľby budú aj inde
Trstená si bude nového primátora voliť v sobotu 8. apríla 2017. Spolu s ňou bude starostov a miestnych poslancov vyberať ďalších vyše 20 obcí.
viac
22.05.2018
Regionálne školstvo bude naďalej financované aj rezortom vnútra
Regionálne školstvo naďalej nebude financované výlučne z kapitoly ministerstva školstva tak, ako tomu bolo do roku 2013. Poslanci NR SR v utorok nepodporili návrh SaS, ktorá chcela návrat k spôsobu financovania spred roka 2013.
viac
13.05.2019
Vznikla petícia za zrušenie jedného volebného obvodu pre voľby do NRSR
Slovensko potrebuje toľko volebných obvodov, koľko má krajov. Zmenu možno priniesť len z regiónov a ľuďmi, ktorí majú skúsenosti s komunálnou politikou a občianskou angažovanosťou.
viac
23.10.2019
NRSR:Plénum odmietlo zmeny v obecnom zriadení i v zákone o samosprávnych krajoch
Starosta alebo primátor, ktorý už nebol znovuzvolený na ďalšie volebné obdobie, bude môcť aj naďalej nakladať s majetkom obce, až do zloženia sľubu novozvoleného starostu alebo primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %