Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.04.2019 08:25

NTS SR upozorňuje starostov na pravidlá mobilných výjazdov


Ilustračná snímka, zdroj: NTS SR


Národná transfúzna služba (NTS) SR upozorňuje starostov obcí na potrebu nahlásenia mobilných výjazdov ohľadom darovania krvi vopred. Pokiaľ nemožno realizovať výjazd z Bratislavy, treba kontaktovať ostatné pracoviská NTS SR.


Reagovala tak na kritiku fungovania výjazdov zo strany starostky obce Trstená na Ostrove (Dunajskostredský okres) Zuzany Bónovej.       

Starostka chce 10. novembra v obci zorganizovať mobilný odber. Nepáči sa jej však, že v hlavnom meste pre nich termín nenašli a odporučili ju na NTS Nové Zámky. "Takto je ten termín zarezervovaný u nich, nie v Bratislave. Bratislava nás na víkend odmietla. Hlavná myšlienka je, aby tam boli ľudia. Nebudeme organizovať všeličo, keď tam neprídu ľudia, lebo nemajú na to čas alebo sú v robote," povedala Bónová pre TASR.       

Hovorkyňa NTS SR Eva Ravingerová sa vyjadrila, že záujem o mobilné výjazdy v hlavnom meste je obrovský a mobilná jednotka v Bratislave má rezervované všetky termíny na výjazdy do konca roku 2019. „Uvedená skutočnosť bola starostke z Trstenej na Ostrove vysvetlená a bol jej poskytnutý kontakt na iné pracovisko NTS SR, kde sme mali vedomosť, že jej budeme vedieť poskytnúť ňou požadovaný termín," uviedla.       

Štandardným postupom v rámci mobilných výjazdov NTS SR je, že záujemca o zorganizovanie mobilného výjazdu kontaktuje pracoviská NTS SR s účelom dohodnúť si termín. Existuje tiež možnosť napísať na mailovú adresu mobilnyvyjazd@ntssr.sk a záujemcu následne kontaktujú. „Taktiež je štandardom, že organizátori, ktorí organizujú mobilné výjazdy na pravidelnej báze - patria medzi nich aj starostovia obcí, si práve z dôvodu vyťaženosti našich mobilných odberových jednotiek, rezervujú termín nasledujúceho mobilného odberu dopredu – niekedy aj rok dopredu," dodala Ravingerová.       

Národná transfúzna služba SR už niekoľko rokov chodí na mobilné výjazdy do Trstenej na Ostrove. Obyvatelia obce i okolitých obcí sú pravidelnými dobrovoľnými darcami krvi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2018
Centrálne námestie v Trstenej ožíva tradičným Škapuliarskym jarmokom
Námestie M. R. Štefánika v Trstenej v piatok ožíva tradičným Škapuliarskym jarmokom. Návštevníci tu nájdu ukážky práce remeselníkov, cukrovinky, slovenské výrobky či ručné práce.
viac
23.10.2019
Pre okres Sobrance vláda rozdelila viac ako 1,42 milióna eur
Vláda SR počas utorkového výjazdového rokovania v Sobranciach rozdelila pre tento okres viac ako 1,42 milióna eur. Pôvodne plánovanú sumu jeden milión eur počas rokovania kabinet zvýšil.
viac
12.12.2019
Darujte krv počas najkrajších sviatkov v roku
Jubilejný 10. spoločný výjazdový odber krvi na Trenčianskej župe s prívlastkom vianočný sa uskutoční v priestoroch krajského úradu v stredu 18. decembra 2019. Verejnosť už tradične môže vzácnu červenú tekutinu darovať aj jednej z troch župných nemocníc.
viac
30.04.2022
Nové cezhraničné autobusové spojenie Trstená - Chocholówa
Od 1. 5. 2022 začne premávať nová pravidelná medzinárodná autobusová linka na trase Trstená – Suchá Hora – Chocholów. Premávať bude každý pracovný deň, aj počas víkendov a sviatkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %