Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.11.2016 07:02

O dva dni začne Festival Ružinow


Geišberg Trio.


Už po štvrtýkrát prinesie Divadlo pod kostolom multižánrový Festival Ružinow, ktorý potrvá od 3. novembra do 14. novembra 2016. Súčasťou programu s 12 podujatiami bude monodráma Zuzany Kronerovej, koncert Geišberg Tria, ale i premiéry niekoľkých predstavení.


„Festival Ružinow už má za sebou tri ročníky s desiatkami podujatí. Aj tento rok sme sa snažili vybrať také predstavenia, koncerty, ale i tému diskusie, ktoré divákov zaujmú a zároveň im priblížia atraktívnu súčasnú kultúru,“ povedala Lucia Finková, organizátorka festivalu z Divadla pod kostolom na Tomášikovej 8.

Festival Ružinow 2016 začne 3. novembra o 19. hod. kultovou hrou Električka zvaná túžba od Tennesseeho Williamsa. Medzi vrcholy festivalu bude patriť monodráma Shirley Valentine, s ktorou Zuzana Kronerová už niekoľko rokov žne úspech na javiskách celého Slovenska. „Svoju premiéru bude mať na festivale výnimočná show performerskej skupina Dreamdancers v réžii Martina Heriana, žongléra známeho aj z televízie. Ich predstavenie Zmena, ktoré pripravujú špeciálne Festival Ružinow 2016, vzniká v týchto týždňoch. Tvorcovia tvrdia, že umenie nového cirkusu, známe napríklad zo Cirque du Soleil, na Slovensku ešte podobnú show v divadle nezažilo,“ uviedla Lucia Finková. Na festivale nebude chýbať ani divadelné predstavenie pre tých najmenších.

Svoju premiéru bude mať na festivale aj predstavenie Divadla oProti s názvom Nebe na zemi. Pôjde o komediálnu činohru s piesňami trojice Voskovec - Werich - Ježek, ktoré pripomenie časy 1. Československej republiky s jej noblesou a humorom. Bodku za štvrtým ročníkom Festivalu Ružinow dá 14. novembra o 19. hod. koncert Geišberg Tria, teda Mariána, Mareka a Martina Geišbergovcov. Celý program festivalu je dostupný na www.divadlopodkostolom.sk.

Festival sa koná s finančnou podporou Mestskej časti Bratislava - Ružinov a Bratislavského samosprávneho kraja.

 

Autor: (Marianna ŠEBOVÁ, MČ Bratislava-Ružinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
12. ročník Festivalu frankovky sa uskutoční už tento víkend
Festival frankovky je jedným z podujatí bratislavskej samosprávy, ktorým sa snaží oživiť bohaté vinohradnícke a vinárske tradície tohto regiónu. Uskutoční sa v dňoch 24. - 26. júna 2016 na Primaciálnom námestí v Bratislave.
viac
07.07.2016
Bratislavský región sa predstaví celej Európe
Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.
viac
14.10.2016
Bratislava Street Art Festival ponúkne pestrú hudbu i maľbu na 20-metrovú stenu
Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival (BSAF) sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu (14. a 15. októbra) na Kamennom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.
viac
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %