Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.11.2016 11:40

O európskom cestovnom ruchu 2017 sa rozhodne v Bratislave


Pieninský národný park. Ilustračná snímka: (Ján LACIKA).


Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) bude po prvýkrát v histórii samostatného Slovenska hostiť zasadnutie Európskej komisie pre cestovný ruch. V poradí 92. General Meeting European Travel Commision (ETC) sa bude konať od 23. do 25. novembra 2016 v Bratislave.


Hlavnými témami bratislavského stretnutia bude dostupnosť v cestovnom ruchu, nákupný turizmus a trhy s rastúcim potenciálom. Okrem toho budú zástupcovia národných organizácií cestovného ruchu rokovať aj o spoločných marketingových aktivitách a kampaniach a schvália marketingový plán a rozpočet ETC na rok 2017.

European Travel Commision je najväčšou a zároveň najprestížnejšou organizáciou cestovného ruchu v Európe. V súčasnosti združuje 32 európskych národných turistických organizácií a pridružených členov z radov najvýznamnejších inštitúcií pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu, ako napríklad aerolinky Emirates, rezervačný systém Amadeus, EURAIL a podobne. Zasadnutie ETC sa koná dvakrát ročne, vždy v inej členskej krajine. Na novembrový General Meeting pricestuje do Bratislavy prezident ETC Peter De Wilde a viac ako 40 predstaviteľov národných organizácií cestovného ruchu a zástupcov pridružených členov ETC.

SACR v spolupráci s Bratislava Tourist Board a Bratislava Region Tourism využijú podujatie aj na propagáciu cestovného ruchu Bratislavy a Bratislavského kraja. Hostia si budú môcť vychutnať atmosféru bratislavských vianočných trhov, vyhliadku na celé mesto z reštaurácie UFO, spoznajú hrad Červený Kameň a zážitkom určite bude aj degustácia kvalitných slovenských vín v Karpatskej Perle v Šenkviciach. Súčasťou programu bude aj slávnostná večera v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, kde členov ETC privíta primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

European Travel Commission už viac ako 60 rokov propaguje Európu ako destináciu cestovného ruchu v mimoeurópskych krajinách. Na vybraných trhoch pôsobí prostredníctvom operačných skupín a zameriava svoje aktivity predovšetkým na predstavenie zaujímavých destinácií a regiónov Európy. SACR je členom ETC od roku 2001. Členstvo nám prináša množstvo výhod, a to najmä spoločnú prezentáciu a propagačné kampane na vzdialených trhoch, prístup k odborným marketingovým publikáciám a štatistickým dátam, ako aj prezentáciu krajiny prostredníctvom webstránky a aplikácie VisitEurope.

 

Autor: (sacr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2016
Bratislavský región sa predstaví celej Európe
Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.
viac
05.09.2016
Dovolenka na Slovensku je tento rok dobrý nápad
Počet návštevníkov na Slovensku stále rastie. Za prvý polrok využilo služby slovenských ubytovacích zariadení takmer 2,3 milióna návštevníkov, čo je o 18,9 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roku.
viac
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
04.11.2016
Začiatok novembra v bratislavskom regióne
Skrátený pracovný týždeň vystrieda blížiaci sa víkend nabitý podujatiami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %