Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.04.2018 11:48

O pár dní otvárame Galériu pod nebom. V tomto roku sa vystriedajú až tri témy.


Ilustračná snímka


Ani v tomto roku to nebude inak a už v piatok 27. apríla sa obyvatelia aj návštevníci nášho mesta môžu tešiť na nové obrazy priamo v parku na Námestí osloboditeľov.


Témou budú tentokrát ukážky z pripravovanej publikácie, ktorú vydá Mesto Michalovce na jeseň tohto roka, pod názvom Michalovce a ich podoby na fotografiách a pohľadniciach.

Pre tých starších zabudnuté, pre mladých nepoznané, pohľady na naše mesto, budú zaiste zaujímavým spestrením prechádzok v pešej zóne.

Zhotoviteľom vystavovaných obrazov je firma Printmedia s.r.o., ktorá bola vybratá na základe prieskumu trhu s najnižšou ponúknutou cenou 1440 eur s DPH za komplexnú dodávku - grafický návrh a spracovanie fotografií, tlač obrazov na plast a ich montáž na stojany.

Galéria bude sprístupnená do konca júna.

V júli sa môžeme tešiť na ďalšiu výstavu – Amerikánske domy na Zemplíne, ktorú pripravujú pracovníci Zemplínskeho múzea. A do tretice v tomto roku, predstavíme v septembri aj výstavu pod názvom Dvorná dáma Irma Sztaray a jej príbuzní, ktorú tiež pripravujú v Zemplínskom múzeu k 155. výročiu narodenia dvornej dámy.

Autor: (ta-msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2016
Archeológovia chcú overiť teórie o vodnej priekope
Na Kostolnom námestí v Michalovciach sa začali práce na archeologickom výskume. Nariadil ho Krajský pamiatkový úrad v Košiciach v súvislosti so zemnými prácami, ktoré má mesto v pláne uskutočniť.
viac
21.11.2016
Nový vodný prvok na námestí ponesie meno Fontána pod lipami
Novovybudovaný vodný prvok na Námestí slobody v centre Prievidze ponesie meno Fontána pod lipami. Názov vybrala verejnosť v hlasovaní, od ľudí dostal spomedzi troch návrhov najviac hlasov. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.
viac
20.09.2021
Michalovce v obnovenej budove Zlatý býk otvoria galériu a infocentrum
Budova národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Zlatý býk v Michalovciach prešla komplexnou rekonštrukciou a premenila sa na novú mestskú galériu a turistické informačné centrum. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok 24. septembra, informovala radnica mesta.
viac
30.06.2023
Po rekonštrukcii otvorili Kostolné námestie, stála 1,1 milióna eur
Zrekonštruované Kostolné námestie vo štvrtok slávnostne otvorili v Michalovciach. Rozsiahla obnova námestia sa začala pred rokom a stála 1,1 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %