Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.04.2018 11:21

Občianske združenie Žiarska kotlina získalo štatút miestnej akčnej skupiny


OZ Žiarska kotlina


Občianskemu združeniu (OZ) Žiarska kotlina sa podarilo získať štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). "Vďaka tomu príde do regiónu čiastka 1,772 milióna eur s tým, že v dodatočnej alokácii dostaneme skoro takú istú čiastku, to je približne 1,5 milióna eur," priblížila manažérka MAS Natália Rumanová.


Členmi MAS Zlatá cesta je 34 obcí, viacero občianskych združení a podnikateľov. Sú medzi nimi takí, ktorí sa venujú propagácii, poľnohospodárstvu, agroturistike či prevádzkujú ubytovacie a reštauračné zariadenia.       

"Cieľom MAS Žiarska kotlina je vyvážený rozvoj, zvýšenie kvality obyvateľstva prostredníctvom rozvoja podnikania, tvorby pracovných miest a zlepšenia vybavenosti územia," uviedla manažérka MAS s tým, že aktuálne čakajú na podpis zmluvy. Do dvoch mesiacov od podpisu by mala následne MAS vyhlásiť prvú výzvu.       

Výzvy budú podľa Rumanovej zamerané napríklad na obnovu infraštruktúry ako komunikácie či zastávky, rekonštrukciu nevyužívaných objektov na spolkovú činnosť či vytvorenie cyklistických trás. "Ďalej budeme mať výzvy zamerané na podporu cestovného ruchu a agroturistiky, výzvu na podporu poľnohospodárov, hlavne malých a mladých, a začínajúce farmy. No a potom budeme mať výzvu zameranú na sociálne projekty," dodala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Na rozvoj územia získala MAS Žiar viac ako 1,3 milióna eur
Občianske združenie Žiar získalo po desiatich rokoch svojho pôsobenia štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Na rozvoj územia s prihliadnutím na tvorbu pracovných miest, rozvoj podnikania, cestovného ruchu, ale i rozvoj verejnej infraštruktúry prerozdelí MAS 1 330 098,11 eura.
viac
22.09.2018
Bebrave schválili štatút miestnej akčnej skupiny
Občianske združenie Bebrava, ktoré vyvíja svoje aktivity na území mikroregiónov Bánovecko, Považský Inovec a Suchodolie, má štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR mu zároveň schválilo i finančnú podporu vo výške viac ako jeden milión eur.
viac
03.09.2019
Kovosvit MAS znovu vyráža na roadshow za svojimi zákazníkmi na Slovensko
Na korbu kamiónu naložia sústruh KL 285 QUICK a v priebehu jedného pracovného týždňa s ním prejdú naprieč Slovenskom. Strojárenský podnik Kovosvit MAS sa po minuloročnom úspechu rozhodol zopakovať pre svojich slovenských zákazníkov netradičnú roadshow.
viac
13.02.2023
MAS Orava vyhlási výzvy na podporu cestovného ruchu pre samosprávy
Miestna akčná skupina (MAS) Orava plánuje v tomto roku vyhlásiť výzvy pre samosprávy na podporu cestovného ruchu, rekreačnej a turistickej infraštruktúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %