Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.11.2016 03:56

Obec Čereňany vydala pohľadnice s troma motívmi


Jedna z troch pohľadníc obce Čereňany.


Ako propagácia obce verejnosti budú slúžiť pohľadnice s troma motívmi, ktoré vydala v tomto období samospráva Čerenian v okrese Prievidza. Znázorňujú sakrálne pamiatky, život v obci a zimný pohľad na Čereňany.


"Nakoľko sa chceme prezentovať, bolo nutné vydať materiál, ktorý je nenáročný na financie, ale na pripomenutie veľmi pekný a ľahkým spôsobom sa dostane do pozornosti občanov v širokom ako aj v blízkom okolí," zdôvodnil vydanie pohľadníc starosta Čerenian Ján Mokrý.      

Prvá pohľadnica má motív 25. výročia vzniku farnosti Čereňany, je na nej znázornený kostol sv. Márie Magdalény a tri kaplnky vybudované v obci, a to Oáza pokoja Panny Márie Medžugorskej, kaplnka Panny Márie na Fančovej a Panny Márie Lurdskej. Druhú pohľadnicu samospráva vydala ako dokument zo života obce občanov. "Tu chceme ukázať aj iným občanom, že naša obec je akcie schopná, neprežíva len zo dňa na deň, ale naši občania majú možnosť kultúrno-spoločenského vyžitia, čo aj využívajú a dôkazom toho sú veľmi pekné akcie s množstvom občanov nielen našich, ale dovolím si tvrdiť, že z celého regiónu," vysvetlil Mokrý. Tretia pohľadnica je so zimným motívom, pričom aj touto pohľadnicou chce samospráva podľa neho pripomenúť pohľady obce v tomto období.      

"Pri všetkých pohľadniciach sme chceli dosiahnuť to, aby sme zvýšili povedomie našim mladým občanom, ktorí vyrastajú v našej obci, aby sa mohli vidieť a týmto spôsobom sa prezentovať voči iným obciam či mestám," ozrejmil čereniansky starosta.      

Pripomenul, že na reprezentácii Čerenian spolupracuje samospráva aj s Obchodnou akadémiou Prievidza, kde žiaci vytvárajú v tejto súvislosti projekty a návrhy ako rozvoj obce spoločne s miestnou reštauráciou či využitie miestnej časti Fančová. "Veľmi pekný projekt spracoval aj náš občan Ivan Foltán, ktorý navrhol cykloturistické chodníky a využitie nášho územia pre rozvoj cestovného ruchu," dodal. Čereňany sú tiež členom Oblastnej organizácie cestovného ruchu región horná Nitra- Bojnice.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Dedina láka stále viac turistov, ponúka aktívne vyžitie na farmách
Výhodná poloha a rýchle napojenie na rýchlostnú cestu R1, bohatá história či okolitá príroda a jej krásy, to sú lákadlá, ktoré do obce Banská Belá priťahujú stále viac a viac turistov.
viac
13.05.2019
O titul Dedina roka 2019 zabojuje 23 obcí
Súťaž Dedina roka vstúpila do svojho jubilejného 10. ročníka s 23 prihlásenými obcami, ktoré prostredníctvom nej odprezentujú výsledky dosiahnuté pri ich obnove a rozvoji.
viac
19.11.2020
Záujem turistov o región počas koronakrízy stúpol
Záujem turistov o región okolo obce Plešivec v Rožňavskom okrese sa počas koronakrízy zvýšil. Uviedla to starostka Iveta Šušánová, podľa ktorej je viac návštevníkov priamo v dedine i jej okolí.
viac
01.12.2021
Parlament schválil novelu zákona o obecnom zriadení
Poslanci NR SR schválili novelu zákona o obecnom zriadení, ktorej cieľom je podľa slov navrhovateľa zlepšiť podmienky participácie občanov na živote obce a v školských zariadeniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %