Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.05.2019 12:25

Obec Kecerovce má problém s nelegálnymi skládkami, využíva fotopasce


Pohľad na obec Kecerovce, snímka (tasr)


Veľký problém s nelegálnymi skládkami odpadu má obec Kecerovce v okrese Košice – okolie. Starosta Miroslav Galas-Zaufal hovorí, že najmä stavebný odpad dovážajú cudzí ľudia a robia si z Keceroviec zberný dvor.


Obec sa preto rozhodla na ohrozené miesta nasadiť fotopasce s výstražnými tabuľami a informáciami o tom, že priestor je monitorovaný. Zároveň sú tam telefónne čísla, na ktoré môžu obyvatelia zavolať. „Hneď budeme reagovať, aby sme odchytili vinníkov a potrestali ich. Obec má možnosť na mieste dať pokutu 33 eur,“ upozornil starosta s tým, že v prípade nelegálnych skládok musí byť obec prísna.       

Kecerovce v boji s čiernymi skládkami využívajú dvakrát do roka veľkokapacitné kontajnery. Starosta tvrdí, že aj takto reagujú na kontroly inšpekcie životného prostredia.       

V Kecerovciach vznikli aj hliadky, ktoré monitorujú situáciu. Starosta pripustil, že menší odpad, ako sú pohodené plienky či plastové fľaše, môžu urobiť aj domáci obyvatelia. „Veľa čiernych skládok je od cudzích, pretože je tam stavebný odpad,“ zdôraznil starosta.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
06.05.2021
Mesto Michalovce sa borí s nelegálnymi skládkami
Samospráva mesta Michalovce odhalila počas apríla na svojom území 18 lokalít s nelegálnymi skládkami prevažne bežného komunálneho odpadu.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
23.08.2023
Mesto rieši zvýšený výskyt nelegálnych skládok
Mesto Myjava zaregistrovalo v poslednom období zvýšený výskyt nelegálnych skládok na svojom území. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %