Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.04.2019 09:35

Obec začala s výstavbou cyklochodníka EuroVelo 11


EuroVelo 11


Pečovská Nová Ves ako prvá obec v Sabinovskom okrese začala s výstavbou cyklochodníka EuroVelo 11 v Prešovskom kraji, ide o úsek Veľký Šariš - Pečovská Nová Ves. Podľa starostu obce Jaroslava Dujavu po geodetoch a pilčíkoch nastúpia ťažké zemné stroje a rýpadlá.


"Logistika zhotoviteľa aktívne pracuje na dodávkach betónových stavebných dielcov a panelov na tri premostenia - lávky cez potok Ginec, občasný potok a potok Ľutinka," uviedol Dujava.       

V katastri obce bude mať chodník s asfaltovým povrchom príslušnou infraštruktúrou dĺžku 3298,5 metra a šírku tri metre. Cyklochodník smeruje v koridore železnice od hranice katastrálneho územia s mestom Sabinov po hranicu s katastrálnym územím obce Červenica pri Sabinove. Doba realizácie projektu je plánovaná do decembra 2019.

"Obec získala nenávratné finančné zdroje z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v zastúpení Prešovským samosprávnym krajom Prešov rámci Integrovaného regionálneho operačného programu IROP spolufinancovaným Európskym fondom regionálneho rozvoja v investičnom objeme 761.675,94 eura. Obec sa ako investor na projekte podieľa päťpercentným spolufinancovaním z celkového investičného nákladu," vysvetlil Dujava.       

Ako dodal, EuroVelo 11 prispeje k rozvoju cestovného ruchu v regióne, rozšíri paletu možností voľnočasových aktivít a rekreačného bicyklovania a súčasne prispeje k bezpečnému nemotorovému prístupu občanov do zamestnania.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2019
Obec chce stacionár pre dôchodcov dokončiť do jesene
Denný stacionár, ktorý bude slúžiť seniorom, chce obec Pečovská Nová Ves v okrese Sabinov dokončiť do začiatku septembra tohto roku. S rekonštrukciou bývalej obradnej siene začala v apríli.
viac
24.09.2019
V Pečovskej Novej Vsi otvorili úsek cyklotrasy Eurovelo 11
Takmer tri a pol kilometra dlhý cyklochodník vo štvrtok otvorili v Pečovskej Novej Vsi v okrese Sabinov. Ide úsek, ktorý je súčasťou medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 11.
viac
24.02.2022
Výskum v renesančnom kaštieli má priblížiť jeho históriu
Architektonicko-historický výskum, ktorý aktuálne prebieha v renesančnom kaštieli zo 16. storočia v Pečovskej Novej Vsi v okrese Sabinov, má priblížiť presné informácie o jeho pôvode.
viac
27.07.2022
Renesančný kaštieľ ukrýva viaceré hodnotné prvky
Výzor kaštieľa zo 16. storočia v Pečovskej Novej Vsi nebol v minulosti v regióne ojedinelý, avšak ako jediný sa zachoval v pôvodnej podobe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %