Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.11.2018 04:45

Obľúbená električka vyrazí poslednýkrát v tomto roku - ale s Mikulášom


Ilustračná snímka TASR


Trenčianska elektrická železnica v spolupráci s TSK pripravila pre malých i veľkých poslednú tohtoročnú tematickú jazdu historickým vláčikom s titulom Mikulášska električka. Počas cesty z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc bude pasažierov sprevádzať Mikuláš, čert aj anjel.


Na koľaje medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami vyrazí obľúbená električka už túto sobotu 1. decembra 2018 počas nostalgickej jazdy s tematikou sv. Mikuláša. Dobré deti sa môžu tešiť na sladký balíček priamo od Mikuláša a anjela, tie neposlušné si vezme do parády čert. Hoci je posledná tohtoročná jazda električky naplánovaná na december, zimy sa určite báť nemusíte, na zahriatie bude pripravený horúci čaj i punč. Električka vyrazí z Trenčianskej Teplej o 13.00 h, 15.00 h a 17.00 h, v Trenčianskych Tepliciach môžete nastúpiť o 14.00 h, 16.00 h a 18.00 h. Odviezť sa budete môcť za symbolické 1 euro, v ktorom je navyše zahrnutý i spomenutý mikulášsky balíček pre najmenších. Tí skôr narodení a ZŤP zaplatia za nostalgickú jazdu vláčikom 50 centov.

Trenčianska historická električka patrí k tradičným atrakciám, ktoré navštevujú ľudia rôznych vekových kategórií, nielen z Trenčianskeho kraja. Okrem mikulášskej električky bolo v roku 2018 zorganizovaných ďalších 6 tematických jázd, ktoré prilákali takmer 5 000 nadšencov. Počas letných mesiacov bola navyše spustená i pravidelná víkendová prevádzka železničky, ktorú využilo takmer 6 200 cestujúcich. V tomto roku sa tak 109-ročným vláčikom previezlo zatiaľ takmer 11 200 ľudí. O prevádzku Trenčianskej železnice na približne 6-kilometrovej trati sa už štvrtým rokom stará nezisková organizácia TREŽ s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Potešil nás záujem turistov a kúpeľných hostí, ktorí navštívili i depo električiek v Trenčianskej Teplej. V ňom budujeme dopravnú expozíciu, vďaka ktorej sa návštevníci dozvedia o tejto unikátnej železničke viac informácií,“ uviedol Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ, n. o.

Nezabudnite pozvať mamy, otcov, babky i dedkov, Mikuláš s vernou družinou a historická električka sa už túto sobotu 1. decembra 2018 tešia na malých i veľkých cestujúcich.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Detskú železnicu navštívi túto sobotu sv. Mikuláš
Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami.
viac
14.04.2018
Jazda veľkonočnou električkou prilákala viac ako tisíc ľudí
Historická elektrická železnica medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami pravidelne ožíva pri rôznych významných podujatiach. Inak to nebolo ani počas tohtoročných veľkonočných sviatkov.
viac
03.02.2019
Trenčianska elektrická železnica oslavuje 110. výročie
Obľúbená električka vyrazila na koľaje medzi mestom Trenčianske Teplice a obcou Trenčianska Teplá po prvýkrát už v  roku 1909. Aj po 110 rokoch dokáže tento historický vláčik cestujúcim vyčariť úsmevy na tvárach počas tradičných nostalgických jázd i pravidelnej letnej prevádzky.
viac
05.06.2021
Dnes štartuje letná sezóna TREŽ
Pravidelná letná prevádzka Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) sa vracia aj v tomto roku, opäť s podporou Trenčianskej župy a s predĺženou sezónou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %