Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.11.2016 02:00

Obyvatelia Holíča môžu v ankete rozhodnúť o osude domu kultúry


Dom kultúry v Holíči. Snímka zdroj: (smmholic.sk).


Mesto Holíč oslovilo svojich občanov s anketou na tému miestneho domu kultúry (DK) a jeho ďalšieho osudu. Obyvatelia môžu v priebehu novembra v dotazníku uviesť, ktorá z troch ponúknutých možností je pre nich najprijateľnejšia.


"Na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva sa konala diskusia o dome kultúry. Komplikované obdobie súdnych sporov sa podpísalo na žalostnom stave tejto budovy, je morálne i technicky zastaraná. Zároveň rekonštrukciou tabačiarne na Holíčskom zámku vznikol objekt, ktorý DK alternuje v kultúrnych aktivitách. Preto je teraz najdôležitejšou otázkou, čo s kultúrnym domom ďalej," uvádza mesto na svojej webovej stránke.       

Holíčska samospráva sa o DK sporila s Rímskokatolíckou cirkvou (RK) viac ako 20 rokov. Rovnako dlhý čas doň investovala iba na najnevyhnutnejšie udržiavacie práce. V septembri tohto roka však RK stiahla žalobu na určenie následníka DK v Holíči. Radnica teraz považuje za dôležité otvoriť verejnú diskusiu. Prostredníctvom ankety na webe, na facebooku, mailom na primator@holic.sk alebo odovzdaním anketového lístka v turisticko-informačnej kancelárii možno odpovedať, či sa má investovať do opravy a naďalej DK prevádzkovať, či by malo mesto budovu zbúrať a využívať na kultúrne podujatia priestory na zámku, alebo či ponúknuť objekt k prenájmu súkromnému sektoru s konkrétnym investičným a podnikateľským zámerom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
24.10.2016
Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.
viac
23.02.2017
Bratislava háji záujmy svojich občanov a bráni mestský majetok
Hlavné mesto SR Bratislava podalo odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Bratislava I vo veci podielového spoluvlastníctva nehnuteľnosti na Hviezdoslavovom námestí, aby hájilo záujmy svojich občanov, obyvateľov nehnuteľnosti a zároveň bránilo majetok mesta.
viac
24.02.2017
O budúcnosti Snežienky a podobe celej lokality rozhodnú aj občania
O budúcnosti zdevastovaného objektu bývalej reštaurácie Snežienka, ale zároveň aj o celkovej podobe lokality Horná Mlynská dolina v bratislavskom Novom Meste rozhodnú aj samotní obyvatelia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %