Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.01.2017 06:39

Obyvatelia mesta môžu požiadať o Senior kartu


Snímka zdroj: (tasr).


Obyvatelia Michaloviec s trvalým pobytom v meste, ktorí dosiahnu v tomto roku vek 65 rokov, môžu požiadať o Senior kartu. Vydáva ju odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov.


Radnica doposiaľ eviduje vydanie približne 1850 kusov týchto kariet. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Palečková.      

Podľa jej slov môžu občania mesta o kartu žiadať celoročne, najskôr v deň dovŕšenia spomínaného veku. Žiadateľovi ju vydajú bezplatne. Držiteľa oprávňuje na využívanie zliav, ktoré poskytuje mesto, ním zriadené organizácie alebo iné organizácie na základe dohody s mestom. Platná je spolu s predložením dokladu totožnosti.      

Medzi benefity karty okrem iného patrí voľný vstup na kultúrne podujatia Mestského kultúrneho strediska označené "Vstup so Senior kartou", tiež na akcie Zemplínskeho osvetového strediska. Držitelia karty môžu využívať mestskú plaváreň a saunu za evidenčný poplatok. Zdarma si môžu pozrieť aj stále expozície Zemplínskeho múzea, v roku 2017 to bude možné po ukončení rekonštrukčných prác. Vítaní sú aj vo hvezdárni.      

V Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického majú 50-percentnú zľavu na celoročný členský poplatok. Na športové podujatia, ako je hokej, basketbal, tenis, hádzaná či futbal sa môžu dostať vlastníci Senior karty za zľavnené ceny, rovnako môžu využiť zľavy na mestskú dopravu podľa cenového výmeru MHD. "Organizácia, ktorá poskytuje zľavy na kultúrne, spoločenské alebo športové podujatie, môže niektoré akcie komerčného charakteru vylúčiť z poskytovania zliav. Túto skutočnosť oznámi spolu s oznamom o konaní akcie a zároveň to zverejní pri vstupe na akciu," informuje radnica.      

Všetky Senior karty sú platné neobmedzene. Michalovce začali s ich vydávaním vo februári 2008. "Tento benefit mesta samospráva nedokumentuje v prepočte na konkrétnu finančnú čiastku," uzavrela hovorkyňa.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2017
Od budúceho roka by mala fungovať Karta staromestského seniora
Poskytovanie benefitov v podobe zliav či snaha viesť dôchodcov k aktívnejšiemu životu aj vo vyššom veku v bratislavskom Starom Meste. To sú ciele zásad poskytovania Karty staromestského seniora, ktoré schválili miestni poslanci na poslednom rokovaní staromestského zastupiteľstva.
viac
01.02.2021
Seniori môžu aj v tomto roku požiadať o vydanie mestskej karty
Seniori s trvalým pobytom v Michalovciach môžu po dovŕšení veku 65 rokov využiť bezplatné parkovanie na určitých plochách v meste, zadarmo sa zúčastniť niektorých kultúrnych podujatí, či využiť bezplatný vstup do Zemplínskeho múzea.
viac
24.01.2022
Brezno spustilo novinku pre seniorov
Breznianska samospráva spustila projekt Senior karta pre ľudí nad 60 rokov, ktorá im zhruba v 30 prevádzkach v meste označených žltou nálepkou a textom umožní využívať rôzne zľavy.
viac
23.01.2023
Mesto obnovuje stravovanie pre seniorov v základných školách
Mesto Michalovce po pandemickom období obnoví stravovanie dôchodcov v jedálňach základných škôl (ZŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %