Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.11.2018 02:35

Obyvatelia odovzdali počas zberu 3,24 tony elektroodpadu


Ilustračná snímka, zdroj: enviweb


Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou mali opäť možnosť bezplatne odovzdať staré elektrické spotrebiče a zariadenia. Počas mobilného zberu koncom októbra vyzbierali pracovníci z bánovských domácností 3,24 tony elektroodpadu. Informovala o tom bánovská radnica.


"Tento systém zberu sa osvedčil a v podstatnej miere eliminuje znehodnocovanie a odcudzovanie elektroodpadov neprispôsobivými osobami," skonštatovala samospráva.

Mobilný zber elektroodpadu zabezpečuje samospráva pravidelne. Na jar tohto roka Bánovčania odovzdali 1,48 tony elektroodpadu.       

Najbližší mobilný zber bude v Bánovciach nad Bebravou na jar budúceho roka. "Obyvatelia nášho mesta môžu aj naďalej využiť možnosť odovzdať bezplatne svoj elektroodpad celoročne na zbernom dvore počas jeho prevádzkových hodín," doplnila radnica.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Zavedú triedený zber BRO v rodiných i bytových domoch
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje zaviesť triedený zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO). Reaguje tak na povinnosť vyplývajúcu zo zákona o odpadoch. Zber sa dotkne domácností nielen v individuálnej, ale i komplexnej bytovej výstavbe, informoval vo štvrtok hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
29.06.2019
V Bánovciach nad Bebravou pribudli nové nádoby na triedený zber odpadu
Na území Bánoviec nad Bebravou pribudlo 30 nových 1100-litrových plastových kontajnerov. Samospráva získala nádoby bezplatne a sleduje nimi zefektívnenie a rozšírenie triedeného zberu odpadu v meste.
viac
10.01.2020
Bánovská radnica chce vybudovať centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti
Samospráva má záujem rozšíriť zdravotnícku infraštruktúru pre obyvateľov mesta a jeho spádovú oblasť. Dosiahnuť to chce vybudovaním centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS), kde by mali pôsobiť lekári z ambulantnej sféry. Zámer chce financovať z fondov Európskej únie.
viac
27.10.2022
Mesto znížilo počet nádob na triedený odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou pristúpila k zníženiu počtu nádob na triedený odpad na území mesta. Opatrením sleduje zachovanie frekvencie vývozu odpadu. Novinkou je i označenie nádob čipom. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %