Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.07.2016 02:07

Obyvatelia petíciou bojujú proti výstavbe detského ihriska v centre mesta


Ilustračná snímka zdroj:www.revuca


Obyvatelia Šale petíciou bojujú proti výstavbe detského ihriska v centrálnej mestskej zóne. Okrem obáv z možného hluku uviedli aj kuriózny dôvod, prečo by v lokalite nemalo vzniknúť detské ihrisko. V blízkosti plánovaného ihriska vraj žije kolónia hlodavcov, ktorá by mohla znečistiť pieskovisko.


Petíciu, ktorú doručili na mestský úrad, podpísalo 24 obyvateľov z priľahlého bytového domu na Ul. P. Pázmánya. Vedenie mesta v najbližších dňoch požiada o odborné stanovisko útvar hlavného kontrolóra mesta.       

Detské ihrisko malo byť hotové v polovici augusta tohto roka. V centrálnej mestskej zóne, v blízkosti amfiteátra a fontány, malo pribudnúť päť herných prvkov. Záujem o vybudovanie detského ihriska v centre mesta žiadali Šaľania už niekoľko mesiacov. Primátor Jozef Belický prisľúbil nájdenie vhodnej lokality. Umiestnenie herných prvkov v blízkosti amfiteátra a fontány sa podľa ohlasov pozdávalo aj verejnosti, potvrdila Erika Kollerová z Mestského úradu v Šali. Obyvatelia neďalekého bytového domu však vo svojej petícii zdôraznili, že o detské ihrisko nežiadali a domnievajú sa, že nemusí byť každý park v meste zastavaný detským ihriskom.       

Samotnej realizácii ihriska predchádzali povoľovacie procesy, pretože centrálnu mestskú zónu zrekonštruovalo mesto aj zo zdrojov EÚ. V takom prípade nemôže mesto bez súhlasu počas piatich rokov po realizácii zasahovať do projektu. Súhlas na umiestnenie herných prvkov v centrálnej mestskej zóne od riadiaceho orgánu dostalo mesto v júni tohto roka. V lokalite malo v prvej etape pribudnúť päť herných prvkov, v druhej etape v budúcom roku mali byť na ihrisku umiestnené ďalšie prvky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Detské jasle v pôsobnosti mesta majú stále voľné kapacity
Kapacita detských jaslí v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina nie je k dnešnému dňu naplnená a rodičia, prípadne zákonní zástupcovia majú stále možnosť prihlásiť dieťa od dovŕšenia jedného roka do troch rokov veku do jaslí. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
17.12.2017
Stavebné práce na budove mestského úradu potrvajú necelý rok
Začali sa stavebné práce na budove Mestského úradu v Šali, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy. Už je viditeľné aj miesto, kde vybudujú výťah.
viac
24.05.2021
V Šali rastie vlna odporu proti výstavbe Centra cirkulárnej ekonomiky
V Šali rastie vlna odporu proti Centru cirkulárnej ekonomiky (CCE). Občania sa obávajú znečistenia životného prostredia i zvýšenia dopravného zaťaženia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %