Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.03.2018 05:40

Obyvatelia v Michalovciach už môžu vybaviť viacero služieb na jednom mieste


Ilustračná snímka, zdroj: michalovskenoviny.sk


Mestský úrad v Michalovciach rozšíril služby poskytované klientom o Integrované obslužné miesto občana (IOMO), ktoré uľahčí vybavovanie úradných záležitostí rýchlejšie a jednoduchšie. Informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.


Nachádza sa na matričnom úrade. "IOMO ponúka prístup k elektronickým službám na jednom asistovanom mieste, čo občanom uľahčí vybavovanie úradných záležitostí, ušetrí im to čas a peniaze," vysvetlila. V súčasnosti ponúka výpis z registra trestov, tiež z listu vlastníctva, ale aj z obchodného registra.       

V prvom prípade je výstup podľa hovorkyne k dispozícii približne do desiatich minút od zadania žiadosti, najneskôr však do dvoch hodín. "Ak bola žiadosť podaná po 13.00 h, je vybavená v nasledujúci deň," poznamenala. V druhom prípade je dostupný do 24 až 48 hodín a v treťom približne do desiatich minút od zadania žiadosti. "Všetky vydávané dokumenty sú platnými verejnými listinami použiteľnými na právne účely," zdôraznila.       

Podrobnejšie informácie o poskytnutí uvedených služieb sa občania podľa Palečkovej dozvedia priamo na IOMO.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Nové pracovisko IOMO uľahčí občanom vybavenie niektorých úradných záležitostí
Mestský úrad v Žiline rozšíril od 8. novembra 2017 služby poskytované vo svojom klientskom centre o novú službu na pracovisku IOMO (Integrované obslužné miesto občana), kde si občania môžu vybaviť výpis, resp. odpis z registra trestov, výpis z obchodného registra či výpis z listu vlastníctva.
viac
24.07.2020
Mesto chce z karanténneho strediska vytvoriť kontaktný bod
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť z karanténneho strediska na Sihoti terénny kontaktný bod pre občanov bez prístrešia.
viac
09.11.2020
NKÚ sa zameral na sociálnu oblasť
Národná autorita pre oblasť externej kontroly sa aj v tomto roku zamerala na sociálnu oblasť. Záujemcovia o opatrovateľskú službu sú na Slovensku odkázaní na samosprávy a nie vždy od nich adekvátnu a kvalitnú službu aj dostanú. Potvrdzujú to závery kontroly NKÚ SR.
viac
14.07.2021
Pomoc pre obete trestných činov je diskrétna a bezplatná
Na Okresnom úrade v Michalovciach v utorok oficiálne otvorili informačnú kanceláriu pre obete trestných činov ako detašované pracovisko obdobnej kancelárie v Košiciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %