Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.11.2018 05:05

Ocenili najlepšie stredoškolské časopisy. Zvíťazili Stretnutia z Kežmarku.


Ilustračná snímka - účastníci súťaže


Najlepším stredoškolským časopisom v Prešovskom kraji je časopis Stretnutia z Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku. Odborná porota zostavená z aktívnych novinárov ho ocenila premiérovo prvým miestom.


V aktuálnom VI. ročníku súťaže stredoškolských časopisov zvíťazil časopis kežmarských študentov, ktorý uspel pred minuloročným víťazom časopisom Gymploviny. Študenti z Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni si odniesli tentokrát zo súťaže druhé miesto. Tretie miesto obsadil časopis Gymoš zo Spojenej školy J. Henischa v Bardejove. V zlatom pásme skončil aj časopis Life IN THE Academy študentov Súkromného gymnázia v Poprade, ktorý si zo súťaže odniesol aj cenu za najlepšiu titulku.

Porota okrem udelenia najvyšších ocenení, rozhodla aj o umiestnení v striebornom a bronzovom pásme, rovnako aj o udelení špeciálnych cien. Stredoškoláci z Gymnázia Leonarda Stöckela v Bardejove si za svoj časopis Phase odniesli cenu za kreativitu. Študenti Strednej odbornej školy v Lipanoch bodovali vizuálom s časopisom Elán. Najlepšiu titulku má časopis Life IN THE Academy popradského súkromného gymnázia. Objavom roka sa stali Bilinky zo Spojenej školy Dominika Tatarku z Popradu a skokanom roka časopis GSKUL z Gymnázia v Giraltovciach. Cena pre najlepší časopis prešovských škôl poputovala do rúk zástupcom časopisu IKVAČ Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša v Prešove. Cenu odovzdala aj Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN), konkrétne časopisu SPeŠnet Strednej priemyselnej školy v Poprade.

Do súťaže sa tento rok celkovo zapojilo 21 stredoškolských časopisov z 11 miest a okresov. Porotcovia hodnotili najmä obsah, prepojenie so životom školy, grafiku, štylistiku, spracovanie tém a kreativitu.

Ocenené redakčné tímy získali finančný príspevok, vecné ceny, diplomy, ale zároveň si odniesli aj cenné rady od skúsených novinárov. Víťazný redakčný tím si prevzal aj bonusovú cenu od europoslanca Ivana Štefanca, ktorou je pobyt v sídle Európskeho parlamentu v Štrasburgu.

Vyhlásenie výsledkov VI. ročníka súťaže organizovanej Prešovským samosprávnym krajom v spolupráci s RO SSN v Prešove pod záštitou predsedu PSK Milana Majerského sa konalo v stredu 28. novembra v Knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove.

Na doterajších ročníkoch krajskej súťaže sa zúčastnilo spolu 126 časopisov. Pre tohtoročný najlepší časopis Stretnutia z Kežmarku je to premiérové víťazstvo. Gymploviny zo Starej Ľubovne vyhrali súťaž trikrát, v prvom a treťom ročníku sa najlepším časopisom v kraji stal bardejovský Gymoš.

Výsledková listina:

Zlaté pásmo

1. miesto – STRETNUTIA – Gymnázium P.O. Hviezdoslava, Kežmarok

2. miesto – GYMPLOVINY – Gymnázium Terézie Vansovej, Stará Ľubovňa

3. miesto – GYMOŠ – Spojená škola J. Henischa, Bardejov

 Life IN THE Academy – Súkromné gymnázium, Poprad

Strieborné pásmo

PHASE – Gymnázium Leonarda Stöckela,

Bardejov ELÁN – Stredná odborná škola, Lipany

IKVAČ – Katolícka spojená škola sv. Mikuláša, Prešov

Bronzové pásmo

SPeŠnet – Stredná priemyselná škola, Poprad

BILINKY – Spojená škola D. Tatarku, Poprad

GSKUL – Gymnázium, Giraltovce

VZLET – Gymnázium, Lipany

PULZ – Stredná priemyselná škola, Prešov

ŠUM – Stredná odborná škola, Stará Ľubovňa

La Borec – Stredná odborná škola Andyho Warhola, Medzilaborce

AHA! – Stredná odborná škola, Poprad

ELÁN – Gymnázium, Stropkov

PODDUBÁČIK – Spojená škola, o.z. SOŠ lesnícka, Bijacovce

Špeciálne ocenenia

SKOKAN ROKA – GSKUL , Gymnázium, Giraltovce

OBJAV ROKA – BILINKY, Spojená škola D. Tatarku, Poprad

TITULKA – LIFE IN THE ACADEMY, Súkromné gymnázium, Poprad

KREATIVITA – PHASE, Gymnázium Leonarda Stöckela, Bardejov

VIZUÁL – ELÁN, Stredná odborná škola, Lipany

Cena pre najlepší časopis prešovských škôl:  IKVAČ – Katolícka spojená škola sv. Mikuláša, Prešov

Cena RO SSN:  SPEŠNET,Stredná priemyselná škola, Poprad

 

Autor: Daša JELEŇOVÁ, hovorkyňa PSK


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.12.2017
Gymploviny opäť vyhrali v súťaži stredoškolských časopisov
Študenti Gymnázia T. Vansovej v Starej Ľubovni získali prvé miesto v súťaži stredoškolských časopisov PSK. Odborná porota skonštatovala, že kvalita periodík z roka na rok rastie.
viac
28.05.2019
Súťaž školských časopisov - VII. ročník
Prešovský samosprávny kraj, Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Prešove a Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove vyhlasujú Súťaž školských časopisov - VII. ročník
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
05.10.2023
Odštartoval štvrtý ročník súťaže Zbieraj zelené kilometre
Cestovanie prímestskou autobusovou dopravou nebolo ešte nikdy atraktívnejšie. Za najviac precestovaných zelených kilometrov, chystá prešovská župa pre obyvateľov kraja hodnotné ceny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %