Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.03.2018 11:55

Od Nadácie Slovenskej sporiteľne môžete teraz získať až šesťtisíc eur


Murovaná zvonička v obci Príbelce.


Od Nadácie Slovenskej sporiteľne môžete teraz získať až šesťtisíc eur. Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlasuje 6. ročník grantového programu „Obce bližšie k vám“, ktorý je zameraný práve na obnovu lokálne významných pamiatok a na ochranu a skvalitnenie životného prostredia.


 V rámci tohto ročníka budú prerozdelené finančné prostriedky v celkovej výške 100 tisíc eur pričom mestá a obce, ktoré sa do programu prihlásia, môžu na financovanie svojich projektov získať až 6000 eur. O grant v roku 2018 sa môžu uchádzať samosprávy, t.j. obce a mestá respektíve mestské časti, ktoré v roku 2017 nedostali podporu od Nadácie Slovenskej sporiteľne. Žiadosti je potrebné podať výlučne cez elektronickú podateľňu Nadácie Slovenskej sporiteľne do 13. apríla, 13.00 h.

Zoznam všetkých podporených organizácií bude následne zverejnený 31. mája na webovej stránke www.nadaciaslsp.sk, kde nájdete viac informácií o našich projektoch, ako aj aktuálnu grantovú výzvu. Počas piatich ročníkov grantového programu „Obce bližšie k vám“ Nadácia Slovenskej sporiteľne podporila 122 projektov zo všetkých regiónov Slovenska v celkovej sume viac ako 420 tisíc eur. V minulom roku sme poskytli finančnú pomoc aj týmto projektom: Kráľova zvonička – vdýchnime jej život. Obec Príbelce Cieľom projektu bola obnova murovanej zvoničky v Obci Príbelce.

Počas realizácie projektu sa vymenila šindľová strecha zvoničky, opravila sa fasáda ako z vonkajšej, tak aj z vnútornej strany zvoničky, osadili sa vchodové vstupné dvere. Okolie zvoničky sa skrášlilo vysadením dvoch stromov parotie perzskej a osadením dvoch parkových lavičiek.

Areál zvoničky sa oplotil a k areálu sa umiestnil informačný panel, prostredníctvom ktorého sa dostala do povedomia občanov a širokej verejnosti aj história zvoničky. Tá je úzko spätá s Príbelskou vzburou poddaných v roku 1848, ktorej iniciátorom bol revolučný básnik Janko Kráľ. Obecné studne Anny Lesznai. Obec Nižný Hrušov Obec na verejnom priestranstve zrekonštruovala studňu s názvom Jurovka, ktorá je umiestnená na frekventovanom mieste za gréckokatolíckym chrámom. Na konštrukcii sú znázornené kvetinové motívy z tvorby Anny Lesznai, maliarky a umelkyne, ktorá v obci pôsobila.

Studňa teraz láka svojím vzhľadom k oddychu a vytvoreniu si prestávky na ceste do kostola, na cintorín, do lesa či k rybníku. Cesta chotárom Dolné Otrokovce. Obec Dolné Otrokovce Hlavným výstupom projektu bolo skrášlenie životného prostredia v obci, vytvorenie atrakcie pre návštevníkov obce a učebnej pomôcky pre deti. To sme dosiahli vďaka vybudovaniu náučného chodníka Cesta chotárom Dolné Otrokovce. Súčasťou chodníka je oddychová zóna a malá botanická záhrada v areáli miestnej materskej školy.      

Autor: (nadacia-slsp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2016
Spoločenská zodpovednosť partnerov ZMOS
Partnermi Združenia miest a obcí Slovenska sú inštitúcie, ktoré mimoriadne aktívne rozvíjajú spoločenskú zodpovednosť a komunitné zámery. Pravidelne podporujú dobré nápady a zaujímavé projekty prostredníctvom svojej nadácie, alebo iným spôsobom. Viac nám priblížili vo svojich odpovediach.
viac
05.03.2018
Obce bližšie k vám 2018 - výzva na predkladanie projektov
Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlasuje VI. ročník grantového programu Obce bližšie k vám. Grantový program je zameraný na ochranu a obnovu kultúrneho a prírodného dedičstva našich obcí a miest. V rámci tohto ročníka programu prerozdelíme finančné prostriedky v celkovej výške 100 tisíc eur.
viac
03.05.2022
Verejnosť môže nominovať na obnovu pamiatky v zlom stave
Iniciatíva Poklady Slovenska, ktorá sa už 13 rokov stará o osvetu a obnovu schátraných kultúrnych pamiatok, sa opäť hlási o slovo. Nadácia VÚB má v pláne podporiť záchranu ďalšej pamiatky sumou až 30-tisíc eur.
viac
12.03.2024
Nadácia SlSp vyhlásila ďalší ročník grantového programu Pre budúcnosť
Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlásila ďalší ročník grantového programu Pre budúcnosť. Tretí ročník grantového programu hľadá riešenia blízke prírode, ktoré majú reálny environmentálny vplyv, nielen estetický či voľnočasový.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %