Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.06.2018 11:50

Od polovice júna sa historická električka vydá na trať každý víkend


Ilustračná snímka


Trenčianska elektrická železnička (TREŽ) sa počas prvej júnovej soboty opäť vydala na trať, a to s rekordnou návštevnosťou. V rámci svojej tematickej jazdy Deň detí s električkou sa ňou povozilo až 943 osôb. Záujem v porovnaní s minulým rokom stúpol o viac ako dve stovky fanúšikov električky.


Električka medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami premávala v sobotu 2. júna 2018 pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. V poradí piata tematická jazda historickej električky v tomto roku prilákala malých i veľkých. „Teší nás, že vzhľadom na vysoké teploty a veľké množstvo podujatí v okolí sa podujatia zúčastnilo nadpriemerné množstvo návštevníkov. Lákadlom na návštevu boli rozhodne historické osobné automobily a motocykle. Tie potešili nielen oko rodičov najmladších návštevníkov, ale i starých rodičov,“ prezradil riaditeľ TREŽ Dušan Nosáľ. Súčasťou kolóny na cestách popri trati bolo 29 osobných automobilov, 15 historických motocyklov, 5 automobilov značky Velorex a 3 sajdky.

Deti pri príležitosti svojho sviatku cestovali bezplatne, každý navyše dostal sladkú odmenu. Detskí návštevníci sa tiež mohli zadarmo previezť na koňoch. Okrem tejto atrakcie si opäť po roku mohli deti i dospeláci vyskúšať miniatúrnu elektrickú železničku. „Miniatúrna električka najazdila počas celého dňa 11 km a previezla 344 detí, ale aj rodičov,“ ozrejmil Dušan Nosáľ. Sobotňajšia jazda už tradične ponúkla nielen súbežnú jazdu historických vozidiel a električiek, ale i výborný guláš či sladkosti pre deti. Oproti minulému roku sa ňou previezlo o viac ako 250 ľudí.

Od polovice júna si jazdu električkou môžete vychutnať každý víkend. Začína pravidelná letná víkendová prevádzka

Od soboty 16. júna 2018 vyštartuje Trenčianska elektrická železnička z depa každý víkend. Premávať po úzkorozchodných koľajniciach bude historická električka v rámci pravidelnej letnej prevádzky až do 2. septembra 2018. Z Trenčianskoteplického depa vyrazí električka vždy v sobotu a v nedeľu o 10.00 h, 14.00 h, 16.00 h, a o 18.00 h. Z cieľovej stanice, ktorou je kúpeľné mesto Trenčianske Teplice, sa cestujúci dostanú späť do depa vždy o 11.00 h, 15.00 h, 17.00 h a posledná jazda odvezie výletníkov o 19.30 h. Počet prepravených pritom každým rokom stúpa, v minulom roku sa ňou počas víkendovej prevádzky povozilo viac ako 7 tisíc ľudí, v roku 2016 viac ako 6 200 záujemcov.

Na letnú víkendovú prevádzku a uskutočnenie siedmich tohtoročných nostalgických jázd prispel Trenčiansky samosprávny kraj aj tento rok sumou 25 tisíc eur. O udržanie a prevádzkovanie unikátnej 109-ročnej úzkorozchodnej železničky sa stará nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2018
Jazda veľkonočnou električkou prilákala viac ako tisíc ľudí
Historická elektrická železnica medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami pravidelne ožíva pri rôznych významných podujatiach. Inak to nebolo ani počas tohtoročných veľkonočných sviatkov.
viac
04.01.2019
Historická električka oslavuje 110 rokov pravidelnej prevádzky
V nedeľu 6. januára 2019 na sviatok Troch kráľov vstúpi Trenčianska elektrická železnica, n. o., (TREŽ) do jubilejného 110. roku svojej existencie. Vďaka finančnej podpore TSK sa návštevníci električky môžu v tomto roku tešiť na 7 tematických jázd a tradičnú pravidelnú letnú prevádzku.
viac
07.10.2020
Historická električka prepravila napriek pandémii 7400 cestujúcich
Historická električka prepravila počas tejto sezóny na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami napriek koronakríze takmer 7400 cestujúcich.
viac
05.01.2024
Na historickú železnicu v Tr. Tepliciach vyrazí v sobotu Trojkráľová električka
Na historickú úzkokoľajnú železničnú trať medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami vyrazí v sobotu (6. 1.) na svoju prvú tohtoročnú nostalgickú jazdu Trojkráľová električka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %