Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.09.2018 02:08

Odštartovala Olompiáda, v separovaní odpadu súťaží vyše 23 000 detí


Snímka zdroj: (olo.sk).


V bratislavskej Zoologickej záhrade (ZOO) v pondelok odštartoval siedmy ročník veľkej detskej súťaže v separovaní komunálneho odpadu Olompiáda.


Do projektu výchovno-vzdelávacieho projektu sa tento rok zapojí viac ako 23 000 detí zo 116 materských, základných a špeciálnych škôl v Bratislave. Symbolickou vstupenkou na otvorenie boli jablká, banány, kapusta, zemiaky, či iné ovocie alebo zelenina pre zvieratká.

„Hlavným cieľom projektu je naučiť všetkých obyvateľov hlavného mesta správne nakladať s komunálnym odpadom, osvojiť si pojmy recyklácia, ochrana životného prostredia, triedenie odpadu a spoločenská zodpovednosť,” priblížila Karin Zvalová z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorá s iniciatívou prišla. Cez deti sa tak majú naučiť triediť odpad aj dospelí a na dôležitosť separovania opäť upozorňuje aj heslo súťaže Neseparuj sa - separuj!      

Podujatie S OLO zadarmo v ZOO je prvou akciou v rámci programu Olompiáda v tomto školskom roku. Dôvodom je snaha o uvedomenie si dôležitosti spoločenskej zodpovednosti postoja každého z nás k prírode. „Spoločnosť sa snaží v projekte učiť deti, že aj malý krok jednotlivca, malá vec, pomôže tej veľkej, zachrániť svet okolo nás. Je to o postoji človeka k sebe, k druhým či k okoliu,” poznamenala Zvalová.      

Štrnásty ročník podujatia S OLO zadarmo v ZOO pokračuje do 28. septembra. Od roku 2005 ho navštívilo viac ako 80 000 detí z bratislavských základných, materských a špeciálnych škôl.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Triediť odpad vedia aj malé deti. Osobný príklad hrá veľkú rolu
Triedenie je nákazlivé, s deťmi triedia aj rodinní príslušníci a priatelia. Cez deti môžeme zvyšovať environmentálnu uvedomelosť rodičov. Že triediť odpad v útlom veku je možné, nám v rozhovore potvrdila Helena Burdová z Martina, riaditeľka a zriaďovateľka Súkromnej materskej školy Ďatelinka.
viac
26.09.2016
V Spaľovni odpadu otvorili vzdelávacie environmentálne OLO Centrum
Pri príležitosti prvého Dňa otvorených dverí v Spaľovni odpadu mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vo Vlčom hrdle v piatok (23. 9.) zároveň otvorili prvé výchovno-vzdelávacie environmentálne OLO Centrum v Bratislave.
viac
21.09.2021
Bratislava: Mesto si bude triediť odpad samo prostredníctvom OLO
Hlavné mesto si od pondelka bude zabezpečovať triedenie odpadu vo vlastnej réžii. Hlavné mesto a spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) podpísali predčasné ukončenie zmluvy so spoločnosťou Bratislavská recyklačná (predtým Vassal EKO).
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %