Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.01.2019 01:10

Okrem primátorky má sobášiť ďalších desať poslancov


Ilustračná snímka, zdroj: zvolenpreludi.sk


Kým vlani v decembri mohla vo Zvolene sobášiť mladé páry iba primátorka Lenka Balkovičová, v januári dostali toto právo ešte ďalší desiati poslanci.


Rozhodlo o tom novokreované mestské zastupiteľstvo začiatkom januára na svojom druhom zasadaní, a to po vlne kritiky, ktorá sa vzniesla jednak v samotnom poslaneckom zbore, ale aj medzi obyvateľmi mesta na sociálnych sieťach.       

Primátorku ako jedinú sobášiacu v meste určili poslanci na prvom zastupiteľstve vlani v decembri. Bol to výsledok prevahy novozvolených poslancov z iniciatívy Zvolen pre ľudí, združených okolo Mateja Snopka, ktorý kandidoval za primátora a skončil na druhom mieste. Aj keď niektorí poslanci v rozprave upozorňovali na to, že primátorka nebude môcť z rôznych objektívnych dôvodov mladých ľudí každý týždeň oddávať, väčšina poslancov zmenu návrhu nepripustila. Napríklad podľa poslanca Jána Kubiša v tomto prípade vôbec nemalo ísť o politický boj, keďže sobášenie je vnímané ako poskytovanie služby občanom.       

Medzi sobášiacimi, ktorých v januári zvolili poslanci, je napríklad aj 20-ročný Filip Filatov, čo tiež vyvolalo pochybnosti u niektorých ľudí. Ako TASR povedala obyvateľka mesta Jana, pri všetkej úcte k mladému poslancovi si totiž nevie predstaviť vážnosť takého sobášneho aktu, pri ktorom môže oddávať aj páry o mnoho rokov staršie, ako je on sám.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2020
Facebook spúšťa na Slovensku a v ČR "fact-checkingový" program
Spoločnosť Facebook v utorok (11. 2. 2020) oznámila spustenie svojho „fact-checkingového“ programu na Slovensku a v Českej republike v spolupráci s Agence France-Presse (AFP).
viac
03.06.2020
Počasie monitoruje aj sieť 30 meteostaníc NLC umiestnených v lesoch
Nielen profesionálni meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), ale aj slovenskí lesníci sa venujú monitoringu počasia.
viac
26.06.2021
Prešovský samosprávny kraj nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc
Prešovský samosprávny kraj (PSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, ktorú navrhuje v rámci reformy ministerstvo zdravotníctva. Zhodli sa na tom krajskí poslanci na pondelkovom (21. 6.) zastupiteľstve PSK. Avizované zníženie počtu akútnych lôžok môže mať dopad na zdravie občanov.
viac
08.02.2023
Za školné a stravné sa bude v mestských školách platiť viac
Poslanci vo Zvolene schválili zvýšenie poplatkov školného a stravného v mestských školách. Výška poplatkov totiž neodzrkadľuje zvýšené náklady na prípravu teplých jedál, mzdy či spotrebované energie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %