Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.10.2018 09:10

Okúste októbrovú jeseň na neobyčajných podujatiach


Ilustračny výrez plagátu.


Petržalský seniorfest, Veľký tanečný večer, prehliadka Hradu Devín, Dni zelá, DOD Pivovaru Stupavar, Bitka o Bratislavu, Bratislavské mineralogické dni, Bratislava City Race, Jablkové hodovanie, Kozy a víno. Záver tohto týždňa v znamení jesenných podujatí.


„Tento víkend prinesie do bratislavského regiónu tanec, ochutnávky jedál a nápojov, hudbu, šport a kultúru. Teda všetko čo návštevníka nášho regiónu môže potešiť a ukončí tak prvý októbrový týždeň s príjemným zážitkom. KOCR Bratislava Region Tourism tento víkend nájdete v Stupave na Dňoch zelá, na Jablkovom hodovaní a na 95. Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach,“  povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Poznáte históriu Hradu Devín a mýty a legendy, ktoré sa k nemu viažu? Zajtra od 15:00 začína prehliadka pred Hradom Devín, kde sa dozviete viac o starých Slovanoch a taktiež spoznáte slovanské runové písmo.

Všetci milovníci jazzu a swingu sa môžu tešiť na Veľký tanečný večer už zajtra 5.10. od 19:30 v Starej Tržnici. Príďte sa vytancovať a zabaviť, pričom Vám do tanca zahrajú dva veľké orchestre.

Každý rok patrí prvý októbrový víkend kapuste. Preto si nenechajte ujsť jeden z najväčších festivalov na Záhorí a zúčastnite sa festivalu Dni zelá. Od piatku do nedele 7. októbra si môžete vychutnať miestne kulinárske špeciality, ale zúčastniť sa môžete i tradičného remeselného jarmoku či bohatého, nielen hudobného, programu. Farm Fest nájdete aj tento rok na Námestí Sv. Trojice v sobotu a v nedeľu od 12:00 do 20:00. Pripravená bude počas víkendu na námestí aj naša escape room- Tajomstvo vínnej pivnice.

Pri príležitosti Stupavských Dni Zelá otvorí v sobotu svoje brány Pivovar Stupavar, kde prebehnú prehliadky pivovaru a budete môcť ochutnať výborné pivá. Taktiež Vás čaká i hudobný program.

V rámci tohtoročnej Roadshow po Slovensku sa KOCR Bratislava Region Tourism vydá do posledného kraja Slovenska, do Košického kraja na 95. Medzinárodný maratón mieru. Ten sa bude konať v Košiciach 7. októbra. Nájdete nás prezentovať ponuku bratislavského regiónu v sobotu od 9:00 do 19:00 a v nedeľu od 8:00 do 15:00 na Námestí osloboditeľov pred Aupark Shopping Center v zóne EXPO.

V roku 1621 sa pred bránami Bratislavy spustilo obliehanie. V sobotu sa tohto obliehania môžete zúčastniť aj vy na kultúrno-historickom podujatí Bitka o Bratislavu v Sade Janke Kráľa. Celodenné podujatie obohatí dobový sprievod, streľba na námestí, manévre vojenských regimentov a rekonštrukcia historickej bitky.

Jablkové hodovanie je obľúbeným podujatím pre všetkých milovníkov tohto ovocia. Vo viacerých obciach a mestách regiónu môžete ochutnať tradičné i netradičné výrobky z jabĺk alebo samotné jablká a zúčastniť sa na sprievodnom programe. Jablkové hodovanie sa koná v sobotu od 10:00 do 20:00 v Modre, v Senci, v Limbachu, v Pezinku, vo Svätom Jure, v Dunajskej Lužnej, v Jablonove a v Bratislave. Stánok KOCR Bratislava Region Tourism nájdete na podujatí v stánku v Modre.

Milovníci syru a vína sa môžu zúčastniť podujatia Kozy a víno konajúce sa v nedeľu v Renesančnom dome vo Svätom Jure. Pripravená bude ochutnávka domácich kozích syrov a taktiež aj živé víno.

Minerály, fosílie, šperky z drahých kovov a ozdobných kameňov môžete nájsť na podujatí Bratislavské mineralogické dni, ktorý je jedným z najväčších výstavných podujatí v SR. Podujatie prebieha v sobotu od 9:00 do 17:00v Dome kultúry Ružinov.

Október je mesiac úcty k starším, preto je pre seniorov pripravený dvojtýždňový program plný koncertov, prednášok, súťaží a rôznych ďalších aktivít. Petržalský seniorfest sa koná od 1. do 14. októbra v kultúrnych zariadeniach Petržalky.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (ts-BRT-Mgr. Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
31.08.2018
Tento víkend sa rozlúčime s prázdninami skvelými podujatiami.
Slávnosť hliny, Pivobrana Beerfest, Kráľovstvo husaciny III., Rytieri na Devíne, Z rozprávky na ihrisko, Kandráčovci na Hrade, Red Rock Fest, Otvorené viechy sú podujatia, na ktorých sa rozlúčime s posledným prázdninovým víkendom.
viac
02.11.2019
Tipy na výlety s Bratislava CARD City & Region
Od stredy majú školáci jesenné prázdniny, ktoré určite využijú na oddych. Zároveň však voľný čas môžu spolu s rodičmi či priateľmi využiť na rôzne výlety a navštíviť aj zaujímavé miesta v Bratislavskom kraji. Tie najlepšie atraktivity určite pomôže spoznať aj turistická karta Bratislava CARD City &
viac
23.01.2023
Prvú fázu rozsiahlej obnovy hradu Devín ukončili
Prvú fázu rozsiahlej obnovy hradu Devín v Bratislave, v rámci cezhraničného projektu Culture Across – Kultúrne mosty cez rieku Morava, ukončili. Informovala o tom Katarína Selecká z Múzea mesta Bratislavy (MMB).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %