Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.12.2018 11:46

Opatrovateľskú službu v meste podporí nenávratný príspevok


Ilustračná snímka, zdroj: stardos.sk


Podporu opatrovateľskej služby v Liptovskom Mikuláši na najbližšie roky zabezpečí nenávratný finančný príspevok vo výške 222 000 eur, ktorý miestna radnica získala v polovici decembra. Peniaze budú slúžiť na pokrytie mzdových výdavkov opatrovateliek.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.      

Projekt potrvá 26 mesiacov a bude sa týkať 15 opatrovateliek v plnom pracovnom úväzku. „Keďže príspevok zabezpečí čiastočnú úhradu miezd opatrovateliek, vieme ušetrené financie využiť na rozvoj iných sociálnych služieb, ktoré poskytuje alebo zabezpečuje radnica,“ uviedol primátor Ján Blcháč.       

Projekt schválili v plnej žiadanej výške a podľa hovorkyne je bez potreby spolufinancovania. Mesto má však dokopy až 43 opatrovateliek v rôznych pracovných úväzkoch, čo znamená, že bude musieť naďalej financovať poskytovanie opatrovateľskej služby aj zo svojho rozpočtu.       

Veronika Bániková z liptovskomikulášskeho mestského úradu pripomenula, že na radnici sa neustále snažia zvyšovať kvalitu opatrovateľskej služby. „Tento rok sme zaviedli pracovné oblečenie pre opatrovateľky, z externých zdrojov sa nám podarilo získať peniaze na kúpu auta pre opatrovateľskú službu,“ povedala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Diskutovalo sa o možnostiach zlepšenia podpory opatrovateľskej služby
Zástupcovia Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (IA MPSVR SR) zorganizovali na župnom úrade v Trenčíne informačný seminár pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy na zlepšenie podpory opatrovateľskej služby
viac
10.02.2019
Michalovce získali na tri roky opatrovateľskej služby takmer pol milióna eur
Mesto Michalovce získalo takmer pol milióna eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby. Ide o nenávratný finančný príspevok (NFP) na roky 2019 až 2021 z Európskeho sociálneho fondu. Pre TASR to povedala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.
viac
07.03.2019
Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov – úspešný projekt
Mestu Trebišov sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu vo výške 340 860 eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov.
viac
01.03.2024
Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera
Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %