Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.03.2016 11:00

Operačný program Kvalita životného prostredia podporí triedený zber


Ministerstvo vyčlenilo pre program Kvalita životného prostredia 95 miliónov eur. (Foto: ENVI - PAK)


Ministerstvo životného prostredia SR podporí vďaka operačnému programu Kvalita životného prostredia aktivity triedeného zberu, zhodnocovanie komunálneho odpadu a mechanicko-biologickú úpravu. Na tento zámer ministerstvo vyčlenilo 95 miliónov eur.


O nenávratný finančný príspevok sa môžu uchádzať mestá, obce, rozpočtové a príspevkové organizácie obcí, ale aj právnické osoby, ktoré sú oprávnené na podnikanie v stopercentnom vlastníctve obcí či oprávnení žiadatelia, ktorí sú definovaní výzvami. 

Oprávnení žiadatelia môžu príspevok z Operačného programu Kvalita životného prostredia použiť na viaceré účely. Jedným z možných využití týchto financií je aj výstavba nových zberných dvorov či dvorov, ktoré je potrebné zrekonštruovať. Z poskytnutých financií budú podporené aj zariadenia na zvýšenie triedenia komunálnych odpadov, budovanie kompostární či budovanie zariadení, ktoré sú určené na mechanicko-biologickú úpravu zmesového komunálneho odpadu.

Výška príspevku môže dosiahnuť sumu štyri milióny, pričom výška minimálnej sumy príspevku nie je určená. Spomenutú čiastku môžu získať nielen mestá a obce, ale aj organizácie a spoločnosti, ktoré zabezpečujú výkon verejnoprospešných úloh v oblasti nakladania s komunálnym a drobným stavebným odpadom.

Ako o finančný príspevok požiadať?  

Informácie o žiadosti, podmienky poskytnutia tohto príspevku a ostatné informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.op-kzp.sk.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
Ruky preč od starých chladničiek!
V roku 1930 objavili vedci netoxický a nehorľavý freón, pre ktorý našiel priemysel široké využitie – od výroby riedidiel a čistiacich prostriedkov, či prísad do automobilovej klimatizácie až po výrobu chladničiek, kde sa používal ako chladiaci a izolačný plyn.
viac
24.11.2016
Trnava má nové červeno-biele kontajnery na zber malých elektrospotrebičov
V Trnave slávnostne predstavili novinku na Slovensku. Červeno-biele kontajnery, ktoré budú slúžiť občanom na zber veľmi malého elektroodpadu, ako i prenosných batérií a akumulátorov.
viac
26.01.2017
Vďaka recyklačným poplatkom sa môžeme elektroodpadu zbaviť ekologicky
Mnohí z nás využívame novoročné výpredaje na nákup nových spotrebičov a potrebujeme sa zbaviť tých starých. Z dôvodu ochrany životného prostredia sa elektroodpad nesmie vyhadzovať do bežného komunálneho odpadu, ale je potrebné odovzdať ho do zberu.
viac
07.07.2023
Dobré ekologické návyky si zbaľte aj na festival
Na festivale si chce človek vychutnať dobrú hudbu, dobré jedlo, stretnúť priateľov, vypočuť si zaujímavé diskusie a nasať atmosféru oddychu a relaxu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %