Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.06.2019 08:45

Organizátori chcú mať festival Big Air viac ekologický


Ilustračná snímka, zdroj: BBonline.sk


Organizátori kremnického letného podujatia Big Air v meste sa rozhodli, že zorganizujú akciu tak, aby sa počas nej vyprodukovalo minimálne množstvo odpadov. „Rozhodli sme sa, že radikálne znížime tvorbu plastových odpadov.


Big Air v meste začína cestu k ekologickejšiemu festivalu,“ uviedol za organizačný tím Ondrej Horváth.       

Návštevníci tak na festivale nenájdu jednorazové poháre alebo nápoje v plastových fľašiach. Všetky nápoje sa budú podávať v zálohovaných pohároch. Organizátori sa tiež rozhodli naplno využiť kremnickú vodu.       

„Keďže kremnickej vode z kohútika nič nechýba, všetci návštevníci ju budú mať k dispozícii zadarmo. Rozhodli sme sa, že balenú vodu predávať nebudeme. Sýtenú vodu budeme čapovať z vratných sudov a bude k dispozícii v stánkoch s nápojmi. Všetkých predajcov jedla zároveň žiadame, aby nepoužívali jednorazový plastový riad,“ podotkol Horváth.       

Na ekologické správanie vyzývajú organizátori akcie aj tých, ktorí na ňu pricestujú z iných regiónov. Kremnica má podľa nich výhodnú polohu, pretože sa nachádza v strede Slovenska. Ekologickú stopu môžu návštevníci podľa nich znížiť napríklad aj tak, že využijú spolujazdu.       

„Ak sa návštevníci chystajú do Kremnice poloprázdnym autom, môžu zobrať so sebou ďalších ľudí, ktorí sa na festival chystajú. Na spolujazdu sme vytvorili špeciálnu skupinu na sociálnej sieti, kde môžu ľudia ponúkať odvoz do a z Kremnice,“ dodal Horváth s tým, že parkovanie bude zabezpečené v bližšom aj širšom okolí areálu kúpaliska Katarína zdarma.       

Big Air v meste je športovo-zábavná šou, ktorá spája profesionálne športové preteky s hudobným festivalom. Podujatie organizuje občianske združenie FRST Crew. Združenie spája mladých ľudí, prevažne Kremničanov, ktorí sa dobrovoľnícky spolupodieľajú na príprave zimnej a letnej akcie podujatia. Big Air v meste prvýkrát zorganizovali na námestí v roku 2006. V roku 2017 zorganizovali prvý raz aj jeho letnú verziu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Big Air v meste Kremnica 2018
Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi pre obyvateľov a návštevníkov Kremnice pripravujú 11. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2018. Druhú dekádu stále unikátneho podujatia otvoria v tradičnom termíne od 9. do 10. februára.
viac
14.01.2020
Big Air v Kremnici bude súčasťou Európskeho pohára
Po ročnej prestávke pripravuje Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi už 12. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2020. Toto unikátne podujatie sa bude konať v tradičnom termíne od piatka do soboty 7. - 8. februára.
viac
07.02.2020
Na Štefánikovom námestí v Kremnici dnes odštartoval 12. ročník Big Air v meste
Tréningami a následne kvalifikačnými jazdami v piatok na kremnickom Štefánikovom námestí odštartuje 12. ročník podujatia Big Air v meste FIS Europa Cup & Open.
viac
26.07.2023
Piknik na hrade oživí pánske kluby a dámske spolky 19. storočia
V areáli mestského hradného komplexu v Kremnici sa v sobotu (29. 7.) uskutoční tradičný letný piknik na hrade, ktorý Národná banka Slovenska (NBS) Múzeum mincí a medailí organizuje už vyše desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %