Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.05.2016 03:45

Oslavy MDD vo Vlčanoch boli vyvrcholením školského roka


Malé princezničky brali svoju rolu naozaj vážne.


Veselo bolo vo štvrtok (26. mája) a v piatok na oslavách Medzinárodného dňa detí, ktorý zorganizovala Základná škola s materskou školou vo Vlčanoch. Vo štvrtok podvečer (26. 5.) sa v kultúrnom dome konala žiacka estráda a v piatok v areáli školy spoločensko-športové dopoludnie.


Do prípravy estrádneho programu sa zapojili všetci žiaci školy, a tak sa na javisku vystriedalo takmer 280 účinkujúcich od najmenších škôlkarov až po tých, ktorí bránu školy už opúšťajú. Do programu vložili svoj um i talent a odmenou za to im boli hrdé i dojaté tváre rodičov, starých rodičov, susedov i priateľov.

„Program sme pripravovali dlhší čas a deti sa naň veľmi tešili“, povedala zástupkyňa riadieľa školy Jana Zajacová. „Nie všetko sa vydarilo tak, ako sme nacvičili, je zaujímavé vidieť, ako tréma pri vystúpení zatrasie aj tými najsuverénejšími… Ale o to je to krajšie, úprimnejšie a dojemnejšie. Bolo to krásne a som na nich hrdá,“ dodala s úsmevom.

Prvá katolícka škola bola vo Vlčanoch už v roku 1772. V prvej polovici 19. storočia postavili novú školu, pretože stav predchádzajúcej bol nevyhovujúci, a v roku 1873 vybudovali aj prvú škôlku.

Budova dnešnej školy bola otvorená vo februári 1979. V škole je 11 tried základnej školy a súčasťou je aj materská škola s dvomi triedami, 10 odborných učební (odborná učebňa fyziky, chémie, dve počítačové učebne, jazyková učebňa nemeckého jazyka, odborná učebňa anglického jazyka, odborná učebňa pracovného vyučovania - dielne,  učebňa hudobnej výchovy, učebňa etickej výchovy, učebňa regionálnej výchovy), školská knižnica, dve telocvične, veľká jedáleň, novovybudovaný fitnes-park s učebňou v prírode, tzv. Areál Zdravia a vynovené priestory školského klubu detí. V areáli školy sa nachádza volejbalové, basketbalové a futbalové ihrisko, bežecká dráha a doskočisko na skoky.

Vlčianska škola sa môže okrem najmodernejšej vybavenosti (v každej triede je interaktívna tabuľa resp. interaktívny dataprojektor, pripojenie na internet) pochváliť aj šikovnými žiakmi. Výpočet ich úspechov by bol dlhý – od úspešných riešiteľov pytagoriády, okresných víťazov geografickej olympiády až po úspechy v literárnych súťažiach.

Spoločensko-športový deň pred slávnostne nástupenými žiakmi otvoril riaditeľ školy Marian Varga (na snímke) príhovorom, v ktorom privítal deti a všetkých prítomných a poprial im krásny deň, pohodu a dobrú náladu.

Pre deti boli pripravené rôzne atrakcie, nechýbala dobrá hudba, tanec a dobrá nálada.

Rozdávať radosť a úsmevy na tvárach, rozosmiať, uvoľniť, ohúriť, prekvapiť, pobaviť je motto StepUP , ktorého členovia pripravili vydarený animačný program.

Nákazlivému rytmu podľahli aj pani učiteľky.

Do boja s drakmi sa princom akosi nechcelo, švárnych a udatných princezien sa však našlo dosť a hlavy padali aj so zaviazanými očami.

Dobrá správa pre Slovensko: aj my už máme Robina Hooda. A keby len jedného...

A na záver výborný guláš a zmrzlina. A keďže aj počasie prialo... naozaj niet čo dodať.

Autor: Text a snímky: (st)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
Slávnostne požehnali novú hasičskú zástavu
Významné postavenie dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) a jeho dôležitosť pre obec si občania obce Veľké Kostoľany pripomenuli v nedeľu 8. mája 2016 hasičskou slávnosťou žehnania novej hasičskej zástavy a novej hasičskej techniky.
viac
06.06.2017
Deti z Podkoníc a Púchova oslávili MDD na triedičke odpadov
Koncom minulého roka sa deti základných škôl zapojili do súťaže Skvelé zelené video, ktorej hlavnou výhrou bol celodenný výlet. Tí najlepší „kameramani a herci“ získali od spoločnosti ENVI - PAK výlet spojený s exkurziou na triedičku odpadov.
viac
15.05.2018
Deň matiek sa pod Urpínom oslavoval aj tradičnými pretekmi lezúňov
Nedeľňajší Deň matiek si už tradične užili aj ich najmenšie ratolesti, ktoré v banskobystrickej Europe "súperili" na pretekoch lezúňov. Zúčastniť sa na nich mohli všetky deti, ktoré v deň podujatia dovŕšili maximálne jeden rok.
viac
27.04.2019
Trebišovský majáles 2019
Pri príležitosti osláv Sviatku práce mesto Trebišov zorganizuje utorok 30. apríla a stredu 1. mája tradičný Trebišovský majáles. Tak ako každoročná, aj tá tohtoročná atmosféra podujatia s kultúrnym programom sa bude niesť v ľudovom duchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %