Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.05.2018 11:47

Oslavy Medzinárodného dňa detí potrvajú v meste štyri dni


Plagát - pozvánka - program


Oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD) potrvajú v Poprade štyri dni. Deti a ich rodičia dostanú možnosť zabaviť sa na rôznych podujatiach, ktoré odštartujú filmovými rozprávkami v Kine Tatran v piatok (1. 6.) popoludní.


 "Od 15. hodiny si môžu za symbolické vstupné postupne užiť nielen populárnych Mimoňov, ale aj film Baby šéf," informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.       

Sobota (2. 6.) dopoludnia bude v centre Popradu patriť medzinárodnému festivalu detských folklórnych súborov Krojované bábiky, ktorý štartuje od 10. hodiny. V ten istý deň popoludní bude školský dvor Základnej školy na Ulici mládeže patriť podujatiu Ja a môj psík, v ktorom môžu deti predviesť šikovnosť svojich štvornohých miláčikov. "Po skončení tohto podujatia sa môžu tešiť aj na rozprávku Čert a Káča v podaní 1. Dreveného divadla," doplnil Galajda.        

Hlavný program MDD bude v nedeľu (3. 6.) od 10. hodiny na Námestí sv. Egídia, keď všetkých roztancuje Show popradských tanečníkov, neskôr vystúpi divadlo Clipperton s predstavením Rumcajs a po ňom bude nasledovať divadlo Portál s rozprávkou Rozprávkový hrniec. "0d 13. hodiny bude pokračovať program vystúpením Cesta za dúhou v podaní postavičiek Hoki-Poki, po nich vystúpi opäť divadlo Clipperton, tentoraz s rozprávkou Princezná so zlatou hviezdou na čele," dodáva hovorca.       

Kúzelník Wolf príde na rad o 15. hodine a prvý oficiálny tím muklovského metlobalu na Slovensku predvedie Metlobal tak, ako ho deti poznajú z kníh o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi. Celodenný program ukončí koncert slovenskej speváčky Veroniky Rabada.       

Na Námestí sv. Egídia nebudú v tento deň chýbať stánky s občerstvením i sladkosťami, animácie, deti prevezie aj vyhliadkový vláčik a mestská informačná kancelária bude bezplatne požičiavať šliapacie retro-autíčka a odrážadlá. V prípade nepriaznivého počasia sa hlavný program bude konať v Dome kultúry v Poprade. Práve tam v pondelok (4. 6.) MDD vyvrcholí tvorivými dielňami Farebný svet detí. Program Mesto Poprad deťom pripravilo oddelenie kultúry na Mestskom úrade v Poprade v spolupráci s tamojším centrom voľného času, Základnou umeleckou školou na Štefánikovej ulici a Kinom Tatran.      

"Na začiatku leta sa snažíme MDD pripraviť vždy tak, aby sme deťom dopriali čo najviac radosti. Verím preto, že si prídu na svoje a budú mať zo svojho sviatku čo najviac pekných zážitkov," uzatvára primátor Popradu Jozef Švagerko.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
21.12.2016
Silvestrovať sa bude tento rok na Hviezdoslavovom námestí
Ani tento rok hlavné mesto nezaháľalo, čo sa týka príprav na tohtoročný Silvester, aby všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta prinieslo veľa radosti a potešenia.
viac
16.05.2017
XXIII. ročník Staromestských slávností má pripravený pestrý program
Už budúci týždeň sa mesto Žilina a jeho obyvatelia dočkajú XXIII. ročníka Staromestských slávností.
viac
04.07.2017
Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %