Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.04.2017 06:50

Otváracia slávnosť na hrade


Snímka zdroj: (milujemnitru.sk).


Na Nitrianskom hrade sa 21. apríla uskutoční otváracia slávnosť. Tá sa koná pri príležitosti ukončenia riešenia projektu s názvom „Zlepšenie turistickej infraštruktúry sprístupnenia národnej kultúrnej pamiatky – Nitra hrad – vrátane jeho častí“.


Projekt bol zameraný na zlepšenie turistickej infraštruktúry Nitrianskeho hradu. Okrem slávnostného otvorenia kaviarne Castellum Cafe a sprístupnenia obnovených chodníkov na severnom svahu hradného kopca je na hrade pripravených množstvo sprievodných podujatí.

Návštevníci budú mať možnosť v tento deň vystúpiť na vežu, kde sa im okrem nádherného výhľadu naskytne možnosť obdivovať novo otvorenú výstavu liturgickýchodevov. Ďalej si organizátori pripravili ukážky lukostreľby a historického šermu, ale aj pojazdnú tureckú kaviareň. Areálom zaznie dobová hudba a na gajdách zanôtia Gajdošskí trogári. V areáli Nitrianskeho hradu Vám bude k dispozícii aj Sokoliar Tomáš, zblízka budete môcť zažiť aj výrobu hlinených nádob, o čo sa postará keramická dielňa Hemka.

Pripravené sú tiež dva slávnostné koncerty, prvý zaznie o 16:30 hod. na streche kaviarne Castellum Cafe, kde komorný orchester ZOE odohrá Vivaldiho Štyri ročné obdobia. Program bude zakončený predpremiérou slávnostného koncertu na obnovenom organe v Katedrále sv. Emeráma, ktorý odohrá Stanislav Šurin. Vstup na podujatie je voľný.

 

Autor: (DP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
28.06.2017
Mesto pod Zoborom pozýva všetkých na mestské slávnosti
Od pondelka do stredy (3. - 5. júla 2017) ožije centrum Nitry mestskými slávnosťami „Nitra, milá Nitra...“, Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami, ktoré bývajú každoročne venované významným osobnostiam histórie a súčasnosti Nitry. Nad slávnosťami prevzal záštitu predseda vlády SR Robert Fico.
viac
28.04.2022
Na Šarišskom hrade upália Morenu a privítajú Vesnu
Šarišský hrad sa v nedeľu (1. 5.) prebudí do ranného stredoveku. Návštevníci tam v rámci otvorenia turistickej sezóny môžu na vlastnej koži zažiť stredovekú atmosféru, dobovú zábavu či vítanie jari.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %