Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.10.2018 11:30

Otvorením štyroch nových tried vzniklo takmer 90 miest pre škôlkarov


Ilustračná snímka: TASR


Takmer 90 miest pre škôlkarov pribudlo v bratislavskej mestskej časti Vajnory. V nadstavbe nad prízemnou časťou Základnej školy Kataríny Brúderovej vznikol priestor na vytvorenie štyroch tried.


 V areáli školy pribudlo tiež nové detské ihrisko. Informoval o tom Igor Kňazovický z mestskej časti Vajnory.       

"Už v roku 2009 sme zrekonštruovali starú, vyše 40-ročnú budovu škôlky na Koniarkovej ulici a rozšírili počet detí z necelých 60 na 125. Postupne však počet detí ďalej rástol, a preto sme už v roku 2015 začali pripravovať ďalšie rozšírenie kapacít," uviedol Kňazovický. Doplnil, že Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR schválilo žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt výstavby v auguste minulého roka.       

Začiatok výstavby podľa Kňazovického naplánovali na marec tohto roka a dokončená bola v auguste. Celkové náklady na realizáciu projektu nepresiahli 560.000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2019
ZŠ a MŠ v Novom Meste dostanú budúci rok viac o minimálne 333-tis. eur
Základné a materské školy v bratislavskom Novom Meste dostanú budúci rok viac peňazí. Samospráva im totiž zvyšuje dotáciu na prevádzku a mzdy o minimálne 333-tis eur.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %