Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.01.2017 12:00

Participatívny rozpočet Trnavy ide do druhého kola


Ilustračná snímka: (int).


Mesto Trnava nadväzuje na úspešný pilotný ročník participatívneho rozpočtu v roku 2016, keď sa podarilo zrealizovať štrnásť z pätnástich projektov navrhnutých obyvateľmi Trnavy. Kým v minulom roku bolo na tento účel vyčlenených 39 500 eur, Participatívny rozpočet 2017 počíta so sumou 50 000 eur.


Prvé verejné stretnutie sa uskutoční v utorok 7. februára o 18. hodine na trnavskej radnici. Motto tohto ročníka je Od ľudí pre ľudí.      

Participatívny rozpočet bude v tomto roku nielen veľkorysejší, ale prinesie aj niekoľko noviniek. Informovala o tom koordinátorka PR Eva Kretiková z Kancelárie pre participáciu. Prvou z nich je vlastná nová webová stránka pr.trnava.sk, kde sú všetky informácie o pripravovanom ročníku, ako aj informácie o všetkých projektoch pilotného ročníka spolu s fotografiami, reportážami a zaujímavými článkami, ktoré vyšli v rôznych médiách.      

Druhou novinkou je, že v tomto ročníku sa môžu do participatívneho rozpočtu okrem občanov a obyvateľov Trnavy aktívne zapojiť aj študenti denného štúdia na trnavských vysokých školách. Mesto Trnava však tento rok očakáva účasť jednotlivcov, no aj komunít, občianskych združení a organizácií. Svojimi nápadmi a projektmi sa v tomto roku budú môcť zamerať nielen na šesť minuloročných tematických oblastí (Seniori, Deti a rodina, Kultúra, Zeleň, Verejný priestor a Doprava), ale aj vytvoriť celkom novú oblasť. "Veríme, že Trnavčania a študenti využijú príležitosť a prídu so zaujímavými projektmi. V duchu hesla tohto roka budú mať nielen možnosť, ale aj spoluzodpovednosť rozhodovať o tom, kde a na čo bude časť verejných financií použitá," uviedla Kretiková.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Na realizáciu zámerov obyvateľov vyčlenila radnica 40 000 eur
Po prvý raz budú môcť obyvatelia Prievidze rozhodovať o pridelení financií mesta na rôzne projekty. Na tento účel vyčlenila samospráva v budúcoročnom rozpočte 40 000 eur.
viac
10.04.2017
Neváhaj a pošli svoj návrh projektu aj ty!
Participatívny rozpočet Trenčianskej župy ti pomôže zhmotniť nápady.
viac
16.06.2017
O rozdelení takmer 100 000 eur bude rozhodovať aj verejnosť
O rozdelení 99 000 eur, ktoré vo svojom rozpočte vyčlenil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci participatívneho komunitného rozpočtu, rozhodne hlasovaním verejnosť. O prostriedky sa bude uchádzať 35 projektov z ôsmich okresov TSK.
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %