Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.05.2017 11:36

Peter Káčer: Každej samospráve sme vďační za spoluprácu


Peter Káčer.


Peter Káčer sa pripravuje na ďalšiu charitatívnu cyklojazdu naprieč našimi regiónmi. Neuskutoční sa však na prelome letných prázdnin, ale posledný júnový týždeň. Nielen o tejto novinke sme sa zhovárali s Petrom Káčerom. V rozhovore k 4. ročníku podujatia pripravil omnoho viac.


Na ďalší ročník sa pripravujete v posilňovni aj na cestách. Súčasne pripravujete novú trasu. Aká bude v tomto roku?

- Áno, už od januára pravidelne cvičím v posilňovni a pri lepšom počasí aj na bicykli. Tento rok sme sa rozhodli, že našou tour prejdeme viac regiónov Slovenska. Máme v pláne prejsť stredné a východné Slovensko. Bude to náročné, ale verím, že aj podpora zo strany miest a obcí nám pomôže v našom úsilí.

Aj nadchádzajúci ročník je o spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska. Znamená to, že minuloročná spolupráca Vás presvedčila? Ako ju teda hodnotíte a na ktoré zážitky si najčastejšie spomínate? 

- Pri takejto veľkej akcii je veľkým prínosom takáto pomoc. Združenie miest a obcí Slovenska nám veľmi pomohlo pri komunikácii s primátormi a starostami v samosprávach miest a obcí, cez ktoré sme išli. Bolo potom jednoduchšie dohodnúť spoluprácu.

Keď sa ešte zdržíme pri bilancii: Na čo chcete nadviazať z predchádzajúcich ročníkov a čo očakávate od júnovej cyklotúry?

- Je to už štvrtý ročník, ktorý si získava medzi ľuďmi stále väčšiu a väčšiu podporu. Nejde len o to, že sa k nám pridávajú na bicykloch, ale hlavne svojimi  esemeskami pomáhajú ľuďom, ktorí to majú v živote ťažké. Ukazuje to, že si vieme navzájom pomáhať, a to je super. Myslím si, že samotná atmosféra počas každej etapy, povzbudzovanie, kultúrny program a sprievodné podujatia dávajú tejto myšlienke potrebnú energiu.

Novinkou bude už avizovaný nový termín. Teda nie polovica letných prázdnin, ale koniec júna. Prečo ste sa rozhodli pre zmenu pôvodného, v podstate už tradičného času?

- Veľa ľudí sa pýtalo, či sa či sa k nám môžu pridať, čo som, samozrejme, privítal. Ale potom zistili, že sú práve na dovolenke, tak ich to potom mrzelo. Preto sme to posunuli. A ešte jedna novinka: Štart celej akcie je v nedeľu 25. júna a cieľ v sobotu 1. júla, takže sú tam dva voľné dni, keď aj zamestnaní ľudia sa budú môcť pridať.

Samosprávy na Vašej trase mali priestor prezentovať sa, ukázať svoje jedinečnosti a tak v podstate aj pozvať turistov na návštevu. Ponúknete im túto možnosť aj v tomto roku? 

- Určite áno. Sme radi, keď sa môžeme spájať pre dobré myšlienky a samotná propagácia regiónov počas letnej turistickej sezóny je dobrá pozvánka pre návštevníkov. Aj tento rok sa mestá a obce aktívne zapájajú do programu v miestach štartov a cieľov jednotlivých etáp. Pripravujú kultúrny program, aby ľuďom spríjemnili čakanie. Za to im patrí veľká vďaka. 

Kde sa starostovia, primátori, ale aj obyvatelia budú môcť dozvedieť čo najviac o podujatí?

- Všetky informácie sa ľudia dozvedia od 12. júna 2017 na obrazovkách televízie TA3, na webe a Facebooku. Samozrejme, budeme radi, keď aj Obecné noviny budú čitateľov informovať o novom ročníku charitatívneho podujatia.

Pbecné noviny č. 17-18/2017 na str. 6

Autor: Michal KALIŇÁK


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
7. ročník Káčera na bicykli bude špeciálny
Na prelome júna a júla sa správca Nadácie TA3 Peter Káčer opäť vyberie na svojom špeciálne upravenom bicykli po Slovensku, aby pomáhal a motivoval k pomoci aj iných.
viac
06.07.2020
Káčer úspešne dorazil do cieľa v Pezinku
Siedmy ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli sa po siedmich dňoch skončil. Správca Nadácie TA3 prešiel počas týždňa banskými obcami a mestami od Spiša cez Gemer do Ľubietovej, Banskej Štiavnice a Novej Bane, aby úspešne došiel do cieľa v Pezinku.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
21.06.2022
Začal deviaty ročník akcie Káčer na bicykli, pomôže siedmim rodinám
Na pomoc ľuďom s hendikepom je zamerané charitatívne podujatie Káčer na bicykli, ktorého partnerom je aj Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %