Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.03.2018 07:00

Petičný výbor zabojuje za zachovanie zákazu hazardu v Bratislave


Ilustračná snímka


Zástupcovia petičného výboru na čele s predsedom a zároveň primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom dnes deklarovali, že sú odhodlaní bojovať za to, aby zákaz hazardu v Bratislave ostal aj naďalej v platnosti.


Krajský súd Bratislava totiž vo štvrtok 29. marca od 11:30 bude prejednávať žalobu prokurátorky proti Všeobecne záväznému nariadeniu hlavného mesta o zákaze hazardu v Bratislave.

„Príprava petície za zákaz hazardu, zbieranie podpisov, ako aj samotné presadenie VZN v  zastupiteľstve, nás stálo množstvo úsilia. Všetci si pamätáme, aká bola okolo toho búrlivá diskusia, čelili sme obrovskému tlaku zo strany hazardnej loby. Po tom všetkom, keď sme dosiahli skutočný zákaz hazardu v meste, sa teraz určite nevzdáme,“ povedal predseda petičného výboru a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Hlavné mesto spolu s petičným výborom odmieta tvrdenia prokurátorky a trvá na tom, že postup prijímania VZN bol zákonný. Zástupcovia petičného výboru vyjadrili jednotnosť a odhodlanie urobiť všetko pre to, aby, VZN o zákaze hazardu ostalo platné. Zároveň apelujú na čestnosť a správne rozhodnutie Krajského súdu Bratislava v tejto veci. Zástupcovia petičného výboru na čele s predsedom a primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa zúčastnia zajtrajšieho pojednávania.

„Zákaz hazardu je správna vec. Potvrdzuje to aj množstvo odborných štúdii z celého sveta. Rozvrátené rodiny, zničené životy, poškodené celé komunity a susedstvá. Toto sú následky hazardu a proti tomu musíme zabojovať. Verím, že nakoniec zvíťazí zdravý rozum a vôľa viac ako 136 000 Bratislavčanov nevyjde na zmar, “ dodal Nesrovnal.

Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu v Bratislave nadobudlo účinnosť 1. mája 2017. Dňa 15. mája 2017 bol Bratislave doručený protest prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava, ktorým namietala rozpor VZN so všeobecne záväznými predpismi. Mestské zastupiteľstvo koncom júna 2017 protestu prokurátora nevyhovelo. Dňa 29. septembra 2017bola na Krajský súd Bratislava podaná žaloba proti VZN o zákaze umiestnenia herní na území hlavného mesta.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
08.08.2017
Krajská prokuratúra podá pre zákaz herní na mesto žalobu
Krajská prokuratúra v Bratislave podá na hlavné mesto žalobu. Dôvodom je, že bratislavskí mestskí poslanci koncom júna nevyhoveli protestu prokurátora voči všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o zákaze umiestnenia herní v hlavnom meste.
viac
02.02.2018
Zákaz hazardu v Bratislave zostáva v platnosti
Krajský súd v Bratislave zamietol návrh krajskej prokuratúry o dočasnom pozastavení účinnosti všeobecne záväzného nariadenia o zákaze hazardu v Bratislave.
viac
15.05.2019
Zákaz hazardných hier na území obce bude naďalej podmienený petíciou
Zákaz hazardných hier na území obce bude naďalej podmienený petíciou občanov. Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok odmietli novelu zákona o hazardných hrách z dielne OĽaNO a ďalších opozičných poslancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %