Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.01.2019 02:30

Petržalčania môžu aj tento rok navrhnúť svoje osobnosti


Ilustračná snímka


Petržalská samospráva pripravuje už XXII. ročník slávnostného podujatia Osobnosť Petržalky, ktoré sa uskutoční v júni 2019 v rámci festivalu Dni Petržalky. Pri tejto príležitosti vyzýva obyvateľov, aby zasielali svoje návrhy osobností, o ktorých vedia, že sa vo veľkej miere zaslúžili o rozvoj.


Svoje návrhy môžu predkladať neziskové združenia, organizácie, verejné či vzdelávacie inštitúcie, občianske spolky, ale aj samotní Petržalčania do 15. apríla 2019. Návrh musí obsahovať: meno a priezvisko predkladateľa a jeho kontaktné údaje (telefonický, mailový), navrhovanú osobnosť, adresu, telefonický a mailový kontakt a krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti – v čom vidí navrhovateľ jej osobitný prínos pre rozvoj každodenného života v Petržalke alebo čím výnimočným sa pričinila o rozvoj mestskej časti.

Návrhy je možné zasielať v písomnej forme poštou na adresu Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka, oddelenie kultúry, Kutlíkova 17, 85212 Bratislava, doručiť osobne do podateľne miestneho úradu alebo poslať elektronicky na mailovú adresu daniela.emeljanovova@petrzalka.sk.

Oceňovanie osobností Petržalky funguje od r. 1998 a stalo sa neoddeliteľnou súčasťou mestskej časti. Toto prestížne ocenenie si odvtedy prevzalo už 116 osobností. Tohtoročné oceňovanie sa uskutoční 5.6. 2019 v sobášnej sieni MČ Bratislava-Petržalka. Záverečný galaprogram Dní Petržalky sa uskutoční v sobotu 22. júna 2019 v areáli Závodiska, š. p.

Autor: (ts-Petržalka-Mária Halašková )


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
03.04.2020
Petržalka distribuuje ochranné rúška aj vďaka pomoci obyvateľov
Obyvatelia i firmy pomáhajú Mestskej časti Petržalka získavať ochranné rúška, ktoré sa následne distribuujú najzraniteľnejším skupinám občanov. Urobila tak aj spoločnosť MiddleCap v rámci iniciatívy MiddleCap Help, ktorá poskytla chirurgické rúška a jednorazové rukavice.
viac
19.03.2021
Petržalka spustila participatívny proces na obnovu Nobelovho námestia
Bratislavská Petržalka spúšťa participatívny proces pre plánovanú obnovu Nobelovho námestia. Svoje názory, postrehy či vízie môžu obyvatelia vyjadriť vyplnením interaktívneho dotazníka.
viac
17.05.2021
Petržalka už zbiera podnety od obyvateľov aj cez WhatsApp
Obľúbená mobilná aplikácia doplnila širokú paletu možností, ktoré 120-tisícová samospráva používa pri komunikácii s verejnosťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %