Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.10.2019 10:20

Petržalčania sa môžu registrovať do parkovacieho systému na novej webstránke


https://parkovanievpetrzalke.sk/


Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa môžu od dnešného dňa registrovať do pilotného parkovacieho systému na novej webovej stránke www.parkovanievpetrzalke.sk. Pri vstupe na miestny úrad im tiež budú k dispozícii dvaja zamestnanci, ktorí vysvetlia všetky podrobnosti o petržalskom parkovacom systéme.


Petržalčania sa môžu od 1. októbra prihlásiť do pilotného parkovacieho systému elektronicky na novej webovej stránke www.parkovanievpetrzalke.sk, alebo osobne od 15. októbra. Do online formulára treba zadať okrem základných údajov ŠPZ prihlasovaného auta a číslo bytu, ktoré sa dá nájsť v katastri, kúpnej zmluve alebo napríklad v ročnom zúčtovaní bytovej jednotky. Zaregistrovaní vodiči budú môcť parkovať prednostne na všetkých parkoviskách v Petržalke 24 hodín denne a sedem dní v týždni.

Nepetržalčania, ktorí budú chcieť využívať výhody systému, sa môžu prehlásiť na trvalý pobyt v Ohlasovni pobytu. Mestská časť umožní od 15. 10. každému záujemcovi prihlásiť sa na tzv. administratívny trvalý pobyt, čo znamená, že môže zostať bývať tam, kde doteraz, a trvalý pobyt bude mať na adrese určenej mestskou časťou. Jedinou podmienkou bude presmerovanie si pošty na adresu, kde takýto záujemca reálne býva. Registrácia na takýto pobyt bude možná tiež na petržalskom miestnom úrade.

Mestská časť zriadila špeciálne telefónne číslo, na ktorom sa obyvatelia môžu informovať viac o registrácii do parkovacieho systému: +421 911 796 797.

Autor: (ts-MČ Bratislava-Petržalka, Mgr. Mária Halašková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2019
V Petržalke sa začínajú kontroly parkovania
V Petržalke sa po 10-dňovej testovacej prevádzke začína s ostrými kontrolami dodržiavania pravidiel parkovacieho systému.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
10.11.2020
Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku
Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.
viac
03.06.2021
V Bratislave musia zdieľané kolobežky a bicykle parkovať na vymedzených miestach
V Bratislave musia zdieľané kolobežky a bicykle parkovať už len na vymedzených miestach, a to v takzvaných virtuálnych zónach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %