Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
04.05.2018 04:50

Petržalka bude znovu o niečo čistejšia


Ilustračná snímka


Na piatok - 11. mája Miestny úrad Petržalka opäť naplánoval skvelú akciu - čistenie Chorvátskeho ramena, ktorá upraví a skrášli naše prostredie.


Do tohto podujatia sa zapoja žiaci, študenti, pedagógovia, dôchodcovia, zamestnanci Miestneho úradu Petržalka, ale aj pracovníci povodia Dunaja (čln bude pripravený na úseku od nemocnice Medissimo smerom k Technopolu v prípade potreby aj na iných miestach). Profesionálny tím potápačov bude čistiť lokality súbežne s akciou „čistenie Chorvátskeho ramena 2018“. Miestny podnik verejnoprospešných služieb zabezpečí rozvoz a zvoz náradia, ako aj odvoz plných vriec. Oddelenie životného prostredia MÚ pripravilo na akciu vrecia na odpad, rukavice, pitný režim a malé občerstvenie pre všetkých, ktorí priložia „ruku k dielu“ .

Kde budeme čistiť?

Prvý úsek - od Dolnozemskej ulice  po Medissimo. Miesto stretnutia bude  pod premostením Dolnozemskej cesty podľa mapovej prílohy.

Druhý úsek úsek - od premostenia Medissimo  po Technopol. Stretneme sa na  premostení pri nemocnici Medissimo.

Tretí úsek- od Technopolu po premostenie Romanova (za Kauflandom). Stretnutie bude pri Technopole – bočný vchod od Chorvátskeho ramena. V tejto etape sa bude klasicky čistiť aj skate - park na Tupolevovej ulici

Štvrtý úsek - od Jungmannovej po premostenie Romanova (za Kauflandom ). Dobrovoľníci sa stretnú na premostení Jungmannova.

Piaty úsek -      od Bosákovej ulice po premostenie Jungmannova –   miesto stretnutia pri graffiti stene na Bosákovej/Mlynarovičovej ulici.

Začiatok čistenia je naplánovaný na 9. 00 hod. na každom stanovišti. Zapojiť sa môže každý, komu na čistote Petržalky záleží.

„Nech sa každý snaží v tom prostredí, v ktorom žije, aby prejavil svojmu blížnemu humanizmus, na ktorom záleží budúcnosť ľudstva“ (Albert Schweitzer). Naši dobrovoľníci ho prejavujú. A čo vy?

Autor: (ts-petrzalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2018
Verejné prerokovanie zadania pre riešenie územia Petržalskej rozvojovej osi
Bratislavčania sa môžu zapojiť do riešenia rozvoja centrálnej rozvojovej osi. Budúcu stredu 28.2.2018 o 17.00 hod sa v priestoroch ARCHA na Uršulínskej ulici 6 bude konať verejné prerokovanie zadania urbanistickej štúdie Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka.
viac
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
13.05.2021
V Petržalke vyčistili Nobelovo námestie, participácia pokračuje
Plechovky, plastové fľaše, cigaretové ohorky či alobalový odpad, ale aj odpadové rúry a zničené časti rôzneho nábytku, najmä políc a skríň.
viac
22.06.2021
Električka pomôže zvýšiť bezpečnosť cyklistov a chodcov pri Chorvátskom ramene
Aj počas minulého týždňa došlo na spoločnej cestičke chodcov a cyklistov pri Chorvátskom ramene v Petržalke k dopravnej nehode. Zvýšená opatrnosť nielen na tejto komunikácii je preto určite namieste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %