Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
08.10.2018 03:19

Petržalka vybuduje ihrisko pre zdravotne znevýhodnených obyvateľov


Ilustračná snímka (tasr)


Výstavba petangového a rekonštrukcia basketbalového ihriska, ako aj vybudovanie ihriska pre deti a dospelých s viacnásobným postihnutím patria medzi najnovšie projekty bratislavskej mestskej časti (MČ) Petržalka. TASR o nich informovala Mária Halašková z komunikačného oddelenia petržalského miestneh


„V snahe zveľadiť vnútroblok Holíčska – Brančská a prepojiť komunity priľahlých domov sa MČ rozhodla využiť priestor na vybudovanie petangového ihriska pre obyvateľov všetkých vekových kategórií,“ uviedla Halašková. Finančné prostriedky budú použité na terénne úpravy, vytvorenie podkladu ihriska, osadenie obruby a vysypanie štrkopieskom.       

MČ odštartovala aj rekonštrukciu existujúceho basketbalového ihriska na Andrusovovej ulici. „Bude pozostávať z odstránenia zničeného asfaltového povrchu v rámci existujúceho ihriska a následného vyrovnania betónového podkladu ihriska, na ktorý bude položený nový asfalt," priblížila Halašková, podľa ktorej budú na ihrisku osadené aj dve futbalové bránky.       

Pre zdravotne znevýhodnených obyvateľov bude slúžiť ihrisko pre deti a dospelých s viacnásobným postihnutím na Blagoevovej ulici. „Výstavba bude realizovaná pri súčasnom stredisku pre zdravotne hendikepované deti. Cieľom je vybudovanie oploteného bezbariérového exteriérového ihriska s plošnou zeleňou a s areálovým reflexným chodníkom," konkretizovala Halašková. V rámci ihriska osadia lavičky, lavicu k piknikovému stolu, stôl s možnosťou sedenia s invalidným vozíkom a koše na odpadky. „Nebudú chýbať hracie prvky ako piesková hra, pružinová hojdačka, inkluzívny bezbariérový kolotoč, hojdačka – lanové hniezdo, hojdačka - sedačka s popruhmi či hojdačka pre invalidný vozík a ďalšie," dodala.       

Halašková informovala aj o zapojení sa Petržalky do výzvy na predkladanie žiadostí o finančný príspevok pre malé projekty s LEAD partnerom, mestskou časťou Újbuda, Budapešť. „Hlavným cieľom spolupráce s maďarskou MČ je zlepšenie úrovne cezhraničnej medziinštitucionálnej spolupráce a rozšírenie cezhraničnej spolupráce medzi občanmi," konkretizovala s tým, že ďalším zámerom je zlepšenie environmentálnych kompetencií žiakov základných škôl (ZŠ) týkajúcich sa budúcej ochrany prírodných hodnôt prihraničného regiónu SK-HU (Dunaj). Do projektu sa zapoja ZŠ Dudova, Pankúchova a Holíčska.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
28.04.2021
Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom
Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.
viac
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %