Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.02.2018 07:30

Plavecký Peter postaví nájomné byty, ŠFRB prispeje sumou takmer 400-tis. eur


Plavecký Peter, ilustračná snímka.


Plavecký Peter v okrese Senica plánuje v tomto roku investovať do rekonštrukcie materskej školy (MŠ) a do výstavby nájomných bytov, informovala starostka obce Jozefína Bartoňová.


Výstavba nájomných bytov by sa mala začať tento rok na jar a ukončenie sa plánuje v roku 2019. „Pôjde celkovo o dva nájomné domy, v každom z nich budú štyri byty. Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) prispeje na samotnú výstavbu sumou 375.000 eur. Takisto prispeje na technickú vybavenosť sumou 20.000 eur, obec k tomu pridá ďalších 9000 eur,“ doplnila starostka.      

 „MŠ neprešla od jej vzniku žiadnou vnútornou úpravou. Tento rok investujeme na jej rekonštrukciu v interiéri 25.000 eur. Meniť sa budú okrem iného plafóny, ktoré pozostávajú z umakartu, podlahy, sklady, elektroinštalácia či radiátory,“ poznamenala Bartoňová.       

Okrem týchto investícií sa musí obec pustiť aj do opravy chodníkov. Rozpočet na revitalizáciu chodníkov a zastávky je 280.000 eur. „Čakáme na výzvu a chceli by sme sa do nej zapojiť, mala by vyjsť v máji. Rozpočet na revitalizáciu chodníkov a zastávky z vlastných zdrojov nedokážeme zafinancovať. Takúto sumu obec nedostane ani z podielových daní. Chodníky budeme robiť po etapách a podľa finančných možností obce,“ spresnila starostka.      

 Projekčne je Plavecký Peter pripravený na zvýšenie energetickej účinnosti viacúčelovej budovy, rekonštrukciu oplotenia cintorína či revitalizáciu obce. „Na všetky tieto projekty sme v rámci vyhlásených výziev podali žiadosti, ale ani v jednom prípade sme neboli úspešní,“ konštatovala starostka obce.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami pre náhradné byty
Bratislavská Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami v mestskej časti, kde by sa mohli postaviť náhradné nájomné byty. Podľa karloveskej starostky Dany Čahojovej ide o lokality na Nábělkovej, Hlaváčikovej ulici a na ulici J. Stanislava.
viac
07.02.2018
Mesto postavilo 24 nových nájomných bytov
Vo Vrábľoch v okrese Nitra pribudla v závere minulého roka nová nájomná bytovka na sídlisku Žitava. Z celkového počtu 24 bytov je deväť jednoizbových, 12 dvojizbových a tri trojizbové. Celkové náklady na výstavbu dosiahli 992 970-tis. eur.
viac
20.02.2019
Obec Kecerovce plánuje výstavbu ďalších nájomných bytov
Spolu 48 obecných nájomných bytov nižšieho štandardu by mohlo vyrásť v obci Kecerovce v okrese Košice-okolie do konca tohto roka. Projekt odobrilo obecné zastupiteľstvo na svojom februárovom zasadnutí. Ako pre TASR povedal starosta Miroslav Galas-Zaufal, záujem o byty je veľký.
viac
24.08.2023
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí v Petržalke. V prvej etape má pribudnúť 52 klasických nájomných bytov a 51 náhradných bytov pre reštituentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %