Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.12.2017 03:27

Po ťažkej a dlhej chorobe dnes zomrel Ivan Benko


PhDr. Ivan Benko.


Dnes ráno nás po ťažkej a dlhej chorobe vo veku 70 tokov navždy opustil posledný predseda Mestského národného výboru (MsNV), dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva, kolega a priateľ, PhDr. Ivan Benko.


Ivan Benko pôsobil od ukončenia vysokoškolského štúdia 27 rokov v prešovskej samospráve ako odborný pracovník, predseda MsNV a neskôr ako poslanec mestského zastupiteľstva a ostatné roky v prešovskom vysokom školstve a vo verejnej správe.

Posledná rozlúčka so zosnulým bude v stredu 6. decembra o 12. hodine v Dome smútku na hlavnom cintoríne v Prešove.

PhDr. Ivan Benko bol svojim mimoriadne kladným a aktívnym vzťahom k nášmu mestu, jeho histórii a prítomnosti príkladom angažovaného občana s mimoriadne ľudským rozmerom, pre ktorého sa jeho rodisko stalo neoddeliteľnou súčasťou pracovného, spoločenského a osobného života. Vďaka svojmu odhodlanému prístupu k plneniu poslaneckých povinností pozitívne ovplyvnil život občanov nielen vo svojom volebnom obvode, ale aj v celom meste.

Už od svojej mladosti aktívne pôsobil aj v oblasti kultúry, (mestské hudobné súbory, Divadlo hudby, dobrovoľné pôsobenie pri zabezpečovaní kultúrno-spoločenských akcií mesta a občianskych obradov), angažoval sa v mnohých sociálno-občianskych a spoločenských projektoch so sociálnou a benefičnou tematikou. Ešte v máji tohto roku zorganizoval benefičný Koncert pre radosť na podporu prešovskej onkológie.

Svoju kondlenciu, sústrasť či spolupatričnosť pozostalým môžu občania vyjadriť zápisom do kondolenčnej knihy, ktorá je umiestnená v priestoroch vstupu do radnice na Hlavnej ulici 73.

Autor: (Veronika KMETÓNY GAZDOVÁ, hovorkyňa radnice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Cyklopátrania Prešovským krajom ukončia preteky v Prešove
Zábavno-poznávacie preteky Cyklopátrania Prešovským krajom vyvrcholia 9. septembra pretekom v Prešove. Cyklisti rôznych vekových a výkonnostných kategórií objavia zaujímavosti krajského mesta a jeho okolia.
viac
26.11.2017
Medzi Košicami a Prešovom bude premávať mikulášsky vlak
Už v sobotu 2. decembra na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku je možné si po prvýkrát rezervovať už aj online.
viac
08.12.2017
Handlová bude voňať Vianocami
Vianočný stromček na MsÚ je plný ozdôb, ktoré vyrobili klienti SENIOR CENTRA HANDLOVÁ, n.o., 6. decembra Mikuláš spolu s deťmi rozsvietil stromček na námestí. Atmosféru Vianoc vyčaria v Handlovej jej obyvatelia, primátor mesta, starostovia handlovskej doliny, športovci a nová kniha o Handlovej.
viac
09.01.2021
V Štrbe sa ľudia rozlúčili s bývalým policajným prezidentom M. Lučanským
Posledná rozlúčka s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským sa konala v piatok v jeho rodnej Štrbe v okrese Poprad. Pohrebný obrad za začal o 14.00 h. Lučanského pochovali za zvukov sirén.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %