Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.02.2019 04:05

Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum špeciálnu ponuku


Kammerhof expozícia Baníctvo na Slovensku, snímka zdroj: citylifeslovakia.sk


Pracovníci Slovenského banského múzea (SBM) v Banskej Štiavnici si pre prázdninujúcich školákov pripravili špeciálny program. V termíne od 20. februára do 8. marca ponúknu vo svojich expozíciách viacero akcií venovaných rodinám s deťmi.


V expozícii Baníctvo na Slovensku, Kammerhof pozývajú na špeciálne vstupy pre rodiny s deťmi pod názvom Kammerhof deťom, ktoré sa uskutočnia vždy počas prázdninovej stredy, a to 20. a 27. februára a 6. marca vždy o 14.00 h. V sobotu 2. marca prehliadku expozície ozvláštni ryžovanie zlata.       

Na aktivity do svojej Geobádateľne pozýva Mineralogická expozícia v Berggerichte. V stredu 20. februára to budú aktivity s názvom Kamenné ceruzky. V stredu 27. februára a 6. marca malých návštevníkov zamestná výroba náramkov z rôznych druhov minerálov.       

Tvorivé aktivity ponúkne aj Dielnička v Kammerhofe. Deti si tu budú môcť vyskúšať tvarovanie z hliny, smaltovanie príveskov a náušníc, batikovanie tašiek voskom, tkanie na doštičkách, ale napríklad aj miesenie a pečenie chleba.       

Ako informuje múzeum na svojej internetovej stránke, špeciálny program ponúkne aj Starý zámok. V sobotu 2. marca pozýva na rodinnú hru s názvom Hravý Starý zámok.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
09.12.2023
V Kammerhofe sa začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku
Nádvorie banskoštiavnického Kammerhofu ožilo v piatok pravou predvianočnou atmosférou. včera predpoludním sa tam začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku, ktorý je známy a vyhľadávaný nielen pre širokú ponuku remeselných výrobkov, ale aj komornú atmosféru.
viac
02.01.2024
V múzeu pripravili pre prázdninujúce deti tvorivé dielne
Pre prázdninujúce deti pripravili v Dielničke banskoštiavnického Kammerhofu tvorivé dielne, počas ktorých spoznajú deti prácu s vlnou či výrobu hračiek. Informovalo o tom Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici.
viac
10.02.2024
Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum bohatý program
Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici ponúkne počas jarných prázdnin bohatý program. Po zimnej prestávke sprístupní svoje expozície a ponúkne aj tvorivé aktivity. Ako informovalo múzeum, na prázdninový program pozýva od 17. februára do 10. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %