Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.05.2019 01:40

Počas víkendu je v kaštieli kvetinový trh, jarmok i bezplatné vstupy


Ilustračný výrez plagátu


Kvetiny, bonsaje, sukulenty, ale aj výrobky gemerských remeselníkov budú na tradičnom kvetinovom trhu a remeselníckom jarmoku, ktorý cez víkend organizuje Múzeum Betliar v okrese Rožňava.


Podľa slov jeho kultúrno-propagačnej manažérky Judity Krajčiovej má podujatie súvislosť s históriou tamojšieho andrássyovského kaštieľa, keďže kvety ako súčasť okrasnej záhrady mali u členov rodu veľkú tradíciu.       

„V sobotu 4. mája o 15.00 h na pódiu pred kaštieľom privítame skupinu Slovak Tango, ktorí nám zahrajú melódie z prvej polovice 20. storočia. Vstup na koncert je bezplatný. V nedeľu 5. mája bude pre návštevníkov bezplatný vstup do kaštieľa,“ priblížila Krajčiová.       

Dodala, že voľné vstupenky si je potrebné vyzdvihnúť v pokladni kaštieľa a prehliadky budú z dôvodu bezpečnosti návštevníkov a zbierok v kaštieli organizované do skupín s obmedzeným počtom osôb.       

„V jednej skupine bude maximálne 35 ľudí. V čase od 9.30 h do 17.30 h v štvrťhodinových intervaloch si tak bude môcť pozrieť kaštieľ maximálne 1120 návštevníkov,“ dodala Krajčiová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Radvanský jarmok v znamení významného jubilea a návratu k tradíciám
Už cez nasledujúci víkend sa Banskobystričania i návštevníci dočkajú jedného z najočakávanejších a najnavštevovanejších podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
09.05.2019
Noc múzeí a galérií v Andrássyovskom kaštieli bude v športovom duchu
V športovom duchu sa ponesie nadchádzajúca Noc múzeí a galérií v Andrássyovskom kaštieli v Betliari pri Rožňave. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka Múzea Betliar Judita Krajčiová.
viac
09.07.2019
Park pri andrássyovskom kaštieli ožije v sobotu piknikom
Atmosféru dôb minulých prinesie do parku pri andrássyovskom kaštieli v Betliari v Rožňavskom okrese historický piknik, ktorý tamojšie Múzeum Betliar (MB) organizuje v sobotu 13. júla od 14.00 h.
viac
02.05.2023
Kvetinový trh pri kaštieli v Betliari budú sprevádzať špeciálne prehliadky
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Betliar aj tento rok chystá v areáli kaštieľa Andrássyovcov v Betliari Kvetinový trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %