Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.08.2018 07:35

Počet volebných obvodov v meste klesol zo siedmich na dva


Ilustračná snímka: liptovskyhradok.sk


V novembrových komunálnych voľbách už obyvatelia Liptovského Hrádku nebudú voliť v siedmich obvodoch, ale len v dvoch. Doterajší počet mestských poslancov v množstve 13 zostáva zachovaný.


Rozhodlo o tom Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Hrádku na svojom stredajšom zasadnutí.       

Určenie volebných obvodov a počtu poslancov zastupiteľstva vo volebnom období 2018 - 2022 bolo jediným bodom zasadnutia. „Vo volebnom obvode, ktorý je vymedzený katastrálnym územím mestskej časti Dovalovo, sa budú voliť dvaja poslanci. Vo volebnom obvode, ktorý je vymedzený katastrálnym územím mesta Liptovský Hrádok, sa bude voliť 11 poslancov,“ vysvetlila vedúca odboru organizačného, školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Martina Harichová.       

Podľa primátora Branislava Trégera ide o praktickú zmenu. „Mali sme viac volebných obvodov, v ktorých sa postupne menil počet oprávnených voličov. Mohli sme zostať na pôvodnom modeli, ale potom by sa menili počty volených poslancov v jednotlivých obvodoch. Druhým riešením bolo spraviť jeden obvod v meste a druhý v mestskej časti Dovalovo,“ poznamenal.       

S predloženým návrhom súhlasilo všetkých 12 prítomných poslancov. Jeden poslanec sa rokovania po predchádzajúcom ospravedlnení nezúčastnil.       Informácie zverejnilo mesto Liptovský Hrádok na svojej oficiálnej webovej stránke.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
19.07.2021
L. Hrádok pripravuje strategickú investíciu v rámci odpadového hospodárstva
Mesto Liptovský Hrádok pripravuje na rok 2022 strategickú investíciu z pohľadu odpadového hospodárstva: dobudovanie štvrtej kazety na skládke tuhého komunálneho odpadu Žadovica.
viac
25.10.2021
Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami
Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.
viac
10.02.2022
ZMOS spúšťa petíciu za vyhlásenie referenda pre viac volebných obvodov
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) spúšťa petičnú akciu za vyhlásenie referenda pre viac volebných obvodov pre parlamentné voľby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %