Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.03.2019 12:10

Pod Tatry sa po rokoch vrátia medzinárodné cyklistické preteky kuriérov


Ilustračná snímka, zdroj: maxresdefault


Pod Tatry sa po 30 rokoch vrátia medzinárodné cyklistické preteky kuriérov. Aj to bol dôvod, prečo primátor Popradu Anton Danko nedávno zavítal do Varšavy a spoločne s organizátormi projekt prezentoval novinárom.


 „Poprad bol dlhoročne etapovým mestom Karpatských pretekov kuriérov od ich vzniku až do roku 1988. Našim spoločným cieľom je vrátiť najväčšie mesto pod Tatrami po takom dlhom čase opäť na mapu tohto medzinárodného športového podujatia,“ uviedol Danko.       

Súťaž sa uskutoční v termíne od 30. apríla do 5. mája na území Poľska, Slovenska a Maďarska. Podľa riaditeľa pretekov Tomasza Wójcika sa jedna z etáp dlhá približne 130 kilometrov bude konať aj v Poprade a jeho okolí. Región bude tradičné podujatie hostiť 4. mája.       

Popradská radnica potvrdila, že organizácia pretekov je zároveň priestorom na prezentáciu a propagáciu Slovenska i podtatranského regiónu. Tento projekt vznikol v roku 1975 a kladie si za cieľ pripomínať spoluprácu ilegálnych skupín z krajín V4 počas II. svetovej vojny. „Konajú sa v kategórii U-23, čo je veková kategória od 19 do 22 rokov. Tohtoročné preteky sú spolufinancované z Medzinárodného vyšehradského fondu,“ ozrejmil Wójcik.       

Poľské etapové mestá a obce budú tento rok Lublin, Polaniec, Tarnov, Nový Sonč, Osvienčim a Jablonka. Na Slovensku bude jedna etapa štartovať z Popradu, v Maďarsku sa do pretekov zapoja mestá Tata a Veszprém.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2017
Nové cyklotrasy privedú cyklistov až na Lysú
Nadšenci cykloturistiky môžu využívať nový okruh v pohorí Čergova, ktorý vedie z obce Drienica (okres Sabinov) po lesnej svažnici k chate Šport, cez Boguš a späť.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
19.10.2017
Ministerstvá predstavili návrh opatrení pre Karpatské bukové pralesy
Ministerstvá životného prostredia, pôdohospodárstva a zahraničných vecí vypracovali komplexný návrh opatrení zameraných na splnenie odporúčaní Výboru svetového dedičstva UNESCO ohľadne Karpatských bukových pralesov.
viac
23.07.2022
Bratislavská župa cyklistickú infraštruktúru neustále rozvíja
Medzi priority BSK patrí aj prepájanie miest, obcí, či priemyselných parkov z ekologickou, segregovanou cyklodopravou. V rámci schválenej Koncepcie rozvoja cyklotráspostupne prepája jednotlivé obce, mestá nielen medzi sebou, ale snaží sa dostať ľudí aj k Integrovanému dopravnému systému.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %