Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.04.2017 12:30

Podhradská kvapka krvi bude mať v meste premiéru


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Spišské Podhradie, ktoré sa nachádza priamo pod Spišským hradom, sa v piatok 28. apríla po prvý raz uskutoční odber krvi pod názvom Podhradská kvapka krvi.


Ako informoval primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta, odber krvi bude prebiehať v budove mestského úradu. "Prísť môžu všetci, ktorí chcú pomôcť a darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete. Akcia sa začína o 8. hodine a potrvá do 12. hodiny," uviedol Kapusta.

Odber krvi zabezpečuje Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, oddelenie klinickej biochémie, hematológie a transfúziológie.      

Krv je vzácna tekutina, pretože je nenahraditeľná a dokážu sa ňou zachrániť ľudské životy. Darcom krvi sa môže stať každý človek, ktorý dovŕšil 18 rokov, má minimálne 50 kilogramov, je zdravý, neužíva lieky, v predchádzajúcom období nenavštívil rizikové krajiny, nepožíva drogy a alkohol.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2016
V mestskej časti Matejovce budú po prvý raz Scholtzove dni
Mesto Poprad sa po oživení mestských častí Spišská Sobota a Kvetnica rozhodlo priniesť kultúru aj do Matejoviec. Po prvý raz sa tu od piatka 9. septembra do nedele 11. septembra uskutočnia Scholtzove dni spojené so športovým podujatím.
viac
26.01.2017
Pre bežkárov je pripravená prvá Svrbická snežná stopa
Do kalendára turisticko-lyžiarskych podujatí na Slovensku sa v tomto roku zapíše 1. ročník Svrbickej snežnej stopy. Uskutoční sa v sobotu 28. januára v pohorí Považského Inovca.
viac
27.01.2017
Samospráva ocenila Prievidzským anjelom 20 jednotlivcov a kolektívov
Za šírenie dobrého mena Prievidze na Slovensku i v zahraničí, charitatívnu činnosť, úspechy v oblasti kultúry či športu ocenila samospráva mesta 20 jednotlivcov a kolektívov. Prievidzského anjela si laureáti alebo ich rodinní príslušníci prevzali vo štvrtok (26.1.) na galavečere Tváre mesta.
viac
23.06.2020
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje urgentne krv
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje vo zvýšenej miere krv. Na štvrtok 25. júna preto pripravuje odber, na ktorý pozýva dobrovoľných darcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %